• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Bölgemizde 28 Şubatlar Bitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği\'nin kapatma kararına ve Gaziantep\'te kızının başörtülü olarak okumasını istediği için Güllü Çevik\'e verilen cezaya tepkiler dinmek bilmiyor. Bu tepkilerden biri de Diyarbakır\'ın Çınar ilçesinde yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Çınar Şefkat-Der\'den geldi. Cumhuriyet Mahallesi Dörtyol camisinde düzenlenen kitlesel basın açıklamasını dernek başkanı Abdurrahim Akkurt okudu.

 

Yüzbinlerce gönüllü destekçisi bulunan Mustazaf Der\'in hiçbir şiddet olayına bulaşmadığının altını çizen Akkurt, \"Mustazaf-Der\'in tamamen yasal sınırlar içerisinde faaliyet gösterdiği halde, basit iddia ve hukuksuz bir kararla kapatılmış olmasının toplumun düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne, sivil topluma, toplumun huzuruna ve adalet duygusuna vurulmuş ağır bir darbedir. Bu kararla insanların anayasa ve yasalarla verilmiş olan örgütlenme hakkı ellerinden alınmaktadır.\" dedi.

 

Bölgemizde 28 Şubatlar Bitmedi
Gaziantep\'te kızının başörtülü bir şekilde okumasını istediği için Güllü Çevik\'e verilen cezaya değinen Akkurt, verilen bu kararların bölgede 28 Şubatların bitmediğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, \"Ayrıca sırf çocuğunun inancı doğrultusunda eğitim görmesi için çabalayan bir anneye ceza verilmesi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk örneğidir diyen Akkurt, bir yandan \"haydi kızlar okula\" kampanyaları yürütülüp kızların okula gitmesi teşvik edilirken, bir yandan da kendi inancı doğrultusunda örtülü okumak isteyen kızlara engeller çıkartılması, bununla yetinilmeyerek velilerine ceza verilmesi dünyanın en yaman çelişkisidir.\" dedi.

 

Yetkililerin Harekete Geçmesini Bekliyoruz
Açıklamanın sonunda verilen bu haksız cezaları kınadıklarını belirten Abdurrahim Akkurt, \"Tek gayesi halkının hizmetinde olmak, toplumu ıslah etmek ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak olan ve bu doğrultuda çalışan Mustazaf-Der\'in kapatılmasını ve Gaziantep\'te çocuğunun eğitim hakkını gasp edenlere karşı mücadele veren Güllü Çevik\'e haksız ve hukuksuz bir şekilde ceza verilmesini dernek olarak şiddetle kınıyor, yetkililerin bu haksızlıkları gidermek için bir an önce harekete geçmelerini bekliyoruz\" şeklinde konuştu. (M. Ata Güler-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir