• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılması Muş`ta Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Selam Der düzenlediği basın açıklamasıyla Mustazaf Der`in kapatılmasını ve Güllü Çevik`e verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

Cuma Namazından Muş Belediyesi önünüde yapılan basın açıklamasına çok sayıda vatandaş destek verdi.

Müslümanlar Yıllardır İkinci Sınıf İnsan Muamelesi Görüyor

Selam Der, adına basın açıklamasını Cesim Yılmaz okudu. Kitlesel basın açıklaması yapmalarının nedeninin Mustazaf Der`in kapatılması ve Güllü Çevik`e verilen 30 ay hapis cezası olduğunu ifade eden Yılmaz, "Müslümanların yıllarca ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü hepimizin malumudur. İnancını yaşamak isteyenler darağaçlarında sallandırıldı. İslam`ın kutsal kitabı Kuran`ın eğitimi yasaklandı. Mescitler ahırlara çevrildi. Müslüman şahsiyetler ile ilgili kara propagandalar yapıldı. İftiralar atıldı. Yalanlar dizildi. Başörtülü eğitim, yasak edildi. Allah demenin dışında bir suçu olmayan müminler yıllarca zindanlara atıldı. İhtilaller ve darbeler ile 28 Şubatlar ve e- muhtıralarla halkın iradesine baskı kuruldu. Mazlum mustaz`af milletimizin tam her şey iyiye gidiyor demeye başladığı bir zamanda, yargıda verilen bu adaletsizce kararlar aslında bazı karanlık güçlerin halen var olduklarını görmekteyiz." dedi.

 "Toplumsal Barış Yasal Dernekler Kapatılarak mı Tesis Edilir"

Yılmaz, bir dernek olarak üzerine düşeni layığı ile yerine getirmiş olan Mustazaf-Der`in kapatılmasının son yıllarda ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırıldığına ve şiddete başvurmadıkça her türlü muhalif örgütlenmenin açık zeminde faaliyet yürütebileceğine dair açıklamaların sözde kaldığının aleni bir ispatı olduğunu ifade ederek "Her ortamda toplumsal barışı tesis edeceğini iddia edenler acaba toplumsal barışı yasal dernekleri kapatarak ve yasal faaliyetleri engelleyerek mi sağlamayı düşünmektedirler. Yoksa bu karar daha önceki onlarca zalimane karar gibi tarihin sayfalarına sessizce terk mi edilecektir."dedi.

 

"Mustazaf-Der`e gönül verenler bu güne kadar toplumun çocuk, genç ve yaşlılarını maddi ve manevi bilgi ve bilinç düzeylerini yükseltme mücadelesi vermiş, toplumsal barışın temini için hasımları, kan davalılarını barıştırmış ve her türlü ihtilaflarını çözerek toplumsal barışa hizmet etmiştir." Diyen Yılmaz, "Yine kurulduğu günden beri on binlerce fakir aileye gıda ve giyim yardımında bulunmuş, zenginler ile fakirler arasında köprü görevi görmüştür. Mustazaf-Der her yıl on binlerce aileye kurban etlerinin ulaştırılması için bayramını dahi halkının hizmetine adamış bir gönüllüler destanıdır. Mustazaf-Der her platformda kardeşliği savunan, birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısı yapan, meselelerin çözümü ve ihtilafların sonlanması için iman ve İslam kardeşliğini referans alan bir organizasyondur. Kısacası Mustazaf-Der bir hayır ve hayırlılar yapılanmasıdır ve bu halka hizmeti hakka hizmet olarak telakki eden misyonu dışında bir misyonu yüklenmemiştir." Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

"Bizler Kararı Verenlerden Merhamet Beklemedik"

Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yine buradan sesleniyoruz; Bu ülkenin meyhaneleri mi bitti, bu ülkenin gazinoları mı bitti, bu ülkenin kadın pazarlayan, şehvet pazarlayan mekânları mı bitti, bu ülkenin, alkol satan toplumun huzurunu bozan, yerlerimi bitti, uyuşturucu satıp gençlerimizi zehirleyen mekânlarımı bitmiş? Sokaklarda cirit atan misyonerlermi bitmiş? Evet, tüm bunlar bitmişte Mustazaf Der gibi hayır kurumlarını mı kapatıyorsunuz? Toplumun menfaatini, huzururunu, birlik ve beraberliğini düşünüp bu yolda çalışıp hizmet eden bu hayır kurumuna reva görülen bu mu olmalıydı?

 

Bizler hiçbir zaman, bu kararı verenlerden adalet ve merhamet beklemedik, beklemiyoruz da. Sadece tarafsız olmalarını istiyoruz. Tüm yalanlara, iftiralara, hile, tuzak ve komplolara, provokasyonlara rağmen Mustazaf-Der kuruluş amacına uygun olarak görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Hakkın rızası için halka hizmet etmekten geri durmamıştır. Mustazaf-der`in alnının açık, yüzünün ak olduğu halkımızın malumudur. Her ne kadar derin yapılar, Mustazaf-der`in hizmetlerini tehlikeli addedip, Mustazaf-der`i kapatsa da halkımız, çalışmaları takdir etmiştir.

 

"Mustazaf Der`in Misyonu Devam Ediyor"

Mustazaf-Der`e yapılan bu davranışın aslında tüm sivil toplumu sindirme arzusunun gün yüzüne çıkmış hali olduğunu belirtip, bu kararın kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi yaşamayan herkesi velev ki sivil platformlarda bile mücadele etse baskı altına alma arzusunun bir tezahürüdür.

 

Bugün Mustazaf-der kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonunu sürdürmesine hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve mustazaf halkımızı, zalim ve müstekbirlerin insaflarına terk etmeyecektir.

 

Bu bağlamda, yaptığı hayırlı faaliyetlerinden dolayı Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin kapatılma kararını, nefret ile kınıyoruz."

 

Güllü Çevik Kararıyla İnançlı İnsanlar Sindirilmek İstenmiştir
Basın açıklamasında Güllü Çevik verilen hapis cezasına da değinen Yılmaz,
"Gaziantep 18. Asliye ceza mahkemesi tarafından verilen bu ceza tam anlamıyla bir hukuk skandalıdır. Olayı kendilerince değişik kılıflara büründürme ahlakı her zaman olduğu gibi yargının "Eşsiz Bir Dehası (!)" olarak ortada dursa da, bu karar ile tüm inanç sahiplerini sindirme amacı güdüldüğü aşikârdır. Kendi dar mantıklarıyla inanç sahibi Müslümanlara reva görülen bu zulmün sahiplerinin dünya ve ahiret saadetinden mahrum kalacakları Âlemlerin Rabbinin daima cari olan sünnetidir.

 

Son olarak, bu iki kararın müminlerin gönüllerini derinden yaraladığı ve halkımızın yargıya ve yönetim erkine olan güvenini köklü bir şekilde sarstığı görülmüştür. Mustazaf-Der`in kapatılması ve Güllü Çevik`e verilen cezayı nefretle kınıyoruz." dedi. (İnan Sur-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir