• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Yapılan Hukuksuzluklar Kabul Edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Merkez Ulu Camiinde Cuma Namazı çıkışında basın açıklamasını dernek üyelerinden Yusuf Türk okurken, basın açıklamasına yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.
 
"Mustazaf-Der`in Hayırlı Hizmetlerini Hazmedemediler"
Mustazaf Der`in kapatıldığını hatırlatan Yusuf Türk, Mustazaf-Der`e yapılan onca saldırıya rağmen derneğin sağduyulu tavrını devam ettirdiğine dikkat çekerek, "Mustazaf-Der`in hayırlı hizmetlerini hazmedemeyen müstekbir güçler faaliyetlerini engellemek için değişik tuzaklar kurmuş ve komplolar tezgahlamışlardır. İktidarlarını sürdürmek için çıkardıkları kaos ve kargaşa ortamına Mustazaf Der`i de dahil etmek için sürekli olarak bu camiaya saldırmışlardır. 2006 yılından beri illegal yapılara mensup kişileri defalarca camianın derneklerine ve üyelerine saldırtmışlardır. Bu provokatif saldırılar ile derneğin üye ve gönüllülerini tahrik ederek illegal yollara itmek ve suç işlemeye sevk etmek istemişlerdir. Mustazaf-Der camiası tüm yalanlara, iftiralara, komplo ve provokasyonlara rağmen kuruluş amacına uygun olarak görevini layıkıyla yerine getirmiş, Hakkın rızası için halka hizmetten geri durmamıştır" dedi.

"Mustazaf-Der Her Alanda Sorunları Çözmeye Çalışmıştır"
Mustazaf Der`in toplumun kanayan yarası olan ihtilaflarla mücadelede çok önemli adımlar attığını ifade eden Türk, "Bu amaçla kangren haline gelen birçok kan davasının ve ihtilafın çözülmesinde ara buluculuk yapmıştır. Birçoğunun çözümünü de gerçekleştirmiştir. Yine ülkemizin en büyük sorunlarından olan Kürt sorununun İslam kardeşliği esasları çerçevesinde çözülmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür."
 
"Hakkını Arayan Başörtülü Bacılarımızın Yanında Olmuştur"
"Bacılarımızı, okumak istiyorsanız Allah`ın emrini çiğneyeceksiniz diyen yasakçı zihniyetin insafına bırakmamış, başörtüsü ile okumak isteyen ve devlet dairelerinde inancına uygun giyimiyle çalışmak isteyen bacılarımızın hakkını aramada ciddi çalışmalar yapmıştır" sözleriyle Mustazaf-Der`in bu konudaki hassasiyetine vurgu yaptı.
 
"Defalarca Saldırıya Uğramasına Rağmen Emniyet Sessiz Kalmıştır" Defalarca saldırıya uğramasına ve kirli oyunlar oynanmasına rağmen Mustazaf-Der Camiasının her defasında vakarını muhafaza ettiğini de hatırlatın Türk, "Musatazaf-Der camiasının yaptığı bu hayırlı çalışmalar karşısında şer güçleri de boş durmamış ve Mustazaf-Der`in yapmış olduğu çalışmalara karşı karalama çalışmalarına başvurmuşlardır. Bu kampanyalar tutmayınca saldırılara başlamışlardır. Birçok yerde derneğin şubelerine saldırıldı, dernek binaları ateşe verildi, dernek üye ve gönüllüleri yaralandı. Yüksekova Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna şehit edildi. Bütün bunlar yaşanırken güvenlik güçleri yapılanlara her zamanki tavrıyla sessiz kalmıştır. Bununla da yetinmeyen şer odakları Mustazaf-Der`in üye ve gönüllülerine terörist muamelesi yapmış ve gözaltına almışlardır. Ancak Allah`ın yardımıyla ve camianın sağduyu çalışmalarıyla oynanan oyunlara gelinmemiştir. Bu kirli oyunlar tutmayınca Mustazaf-Der`i hukuksuz bir şekilde kapattılar" diye konuştu.
 
"Başka Bir Hukuksuzluk"
Gaziantep`te başörtülü okumak isteyen kızına destek verdiği için anne Güllü Çevik`e ceza verilmesine de değinen Türk, verilen cezanın hukuksuzluk olduğunu belirterek, bu cezanın Müslüman kamuoyunun ve halkın yüreğini yaraladığını söyledi.
 
"Mustazaf-Der`in Kapatılma Nedenini Müslüman Halk İyi Biliyor"
Yusuf Türk açıklamasını şu şekilde bitirdi:"Mustazaf-Der`in kapatılma nedenini Müslüman halkımız çok iyi bilmektedir, İkra Eğitim Derneği olarak yapılmış olan bu hukuksuzluğu buradan haykırmak istiyoruz. Hukukun dışına çıkıp Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin üyelerine ceza veren ve derneği kapatanlara sormak lazım, derneğin yapmış olduğu şu faaliyetler suç olarak kabul edilebilir mi?

*Allah`ın kitabına ve Peygamberinin sünnetine sarılması, Peygamber Sevdalısı yüz binleri bir araya getirmesi suç mudur ?

*Resmi ideoloji yerine, İslamı referans alması dayatmacı tek tipçi zihniyetinize karşı çıkması suç mudur?

*Mazlum ve mustazaf halka sahip çıkması ve onların dertleriyle dertlenmesi suç mudur?

*Aç olduğu için hırsızlık yapmak zorunda bırakılan fuhuş ve benzeri kötülüklere bulaştırılan gençlerimizi bataklıklardan kurtarması suç mudur?

*Harabelerde, sur diplerinde içki ve uyuşturucu bataklığına sürüklediğiniz insanlarla ilgilenip onları camilere yönlendirmeleri suç mudur?

*Gençlerimizin ahlakını bozmak için kızlı erkekli etkinlikler yapmak yerine haremlik ve selamlığın uygulandığı etkinlikler yapmaları suç mudur?

Bizler bir kez daha ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların, mazlum ve mustazafların yanında olduğumuzu tekrar haykırmak istiyoruz. Mustazaf-Der`in kapısına kilit vurmuş olabilirsiniz ancak, Mustazaf-Der`e duyulan sevgiye asla kilit vuramayacaksınız." (Fikret Özkan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir