• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Çukurca`da Çok Sayıda Mühimmat Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Hakkâri Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada; Hakkâri-Çukurca Karayolu 8. Km`sinde bulunan Valilik Çeşmesi yakınlarında askeri güçlerin yaptıkları arama-tarama çalışmaları sonucu çok sayıda patlayıcı ve mühimmat malzemenin ele geçirildiği bildirildi.
 

Açıklamada; PKK mensuplarının Valilik Çeşmesi yakınlarında askeri birliğe saldırı hazırlığı yaptığı ve saldırıda kullanacakları malzemeleri Keçili Deresi`nde 2 km içeride depoladıkları bilgisine ulaşıldığı ve depoların bulunduğu bölgede aynı zamanda barınmak için uygun mağara ve barınakların bulunduğu belirtildi.
 

Askeri güçlerin bu bilgiler sonrası 24 Mayıs 2012 günü saat 05.00 sıralarında belirtilen bölgeye yaptığı operasyonda; Keçili Deresi bölgesinde 4 adet RPG-7 anti-tank mühimmatı, 3 adet RPG-7 sevk fişeği, 8 adet el bombası fünyesi, 6 adet savunma tipi el bombası, 2 adet taarruz tipi el bombası, 2 adet Lipetgaz markalı piknik tüpü, 200 m. bakır tel (2x0,25), 378 adet bixi fişeği, 142 adet 7,62x39 Kaleşnikof fişeği ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirdiği kaydedildi.
 

Ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemeleri hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı`na bilgi verildiği, alınan talimat ile tüm malzemeler olay yerinde METİ ve PMKİ timleri tarafından imha edildiği belirtildi. (Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir