• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehrin İmarı İle İnsanların Mutluluğunu Hedefliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi\'nde gerçekleştirilen \"Deneyim Paylaşımları\" konulu panele katıldı.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu\'nun yönettiği panele Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte konuşmacı olarak katılan Başkan Akyürek, insan hayatında ne kazanılıyorsa öğrencilik döneminde kazanıldığını belirterek, bütün deneyim ve birikimini öğrencilik döneminde kazandığını ifade etti.
Belediyeler olarak bir Konya modeli oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, öz kaynakla, halkın ihtiyaçlarına göre yüzde yüz memnuniyete götürmeye çalışan bir yol izlediklerini dile getirdi.

 

Belediyelerin şehrin imarını gerçekleştiren, insanların mutluluğunu sağlamaya çalışan yönetimler olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, \"Bu ikisi yan yana olmak zorundadır. Bu konuda Konya olarak farklı bir bakış sergiliyoruz. Sadece fiziki belediyecilik değil; sosyal, kültürel, bilgiye dayalı ve ekolojik belediyecilik diye 5 ayak oluşturuyoruz. Tüm bunların amacı da şehrin imarını gerçekleştirmek ve insanların mutlu olmasını sağlamak\" dedi.

 

Konuşmasında raylı sistem çalışmaları, yapımı devam eden Türkiye\'nin ilk Bilim Merkezi, Yeni İl Halk Kütüphanesi, Yeni Stadyum, Bedesten Projesi, Mevlana Kültür Vadisi Projesi, Mevlana Müzesi çevresinde yapılacak düzenlemeler hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal insan olmanın önemine dikkat çekerek, okul devam ederken kişisel gelişime katkı sağlayacak çalışmalarla da ilgilenmek gerektiğini vurguladı. (M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir