• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mustazaf-Der'in Kapatılması Siverek'te Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek'te faaliyetlerini sürdüren Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İKRA-DER), Mustazaflarla Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) kapatılmasına ilişkin basın bildirisi yayınladı.

Dernek binasında dernek yetkililerinden Hüseyin Şeker tarafından okunan açıklamada şöyle denildi: "Kamuoyu da çok iyi biliyor ki Mustazaf-Der'in yaptığı çalışmalar ortadadır. Mustazaf-Der yasal zeminde çalışarak fakirlere, mazlumlara, yetimlerine sahip çıkmıştır. On binlerce aileye maddi-manevi yardım etmiş, yetimleri sevindirmiştir. Zulme uğrayanların yanında yer almış, onların sesini yükseltmiş, zalimlere karşı dik durmuştur. Halkın ihtilaflarından, çekişmelerinden beslenenlere inat olarak Mustazaf-Der İslam çatısı altında Kürdün-Türkün ve diğer halkların kardeşliğini tesis etmenin mücadelesini vermiştir. Birileri bu toplumun kavgasını, bu toplumun savaşını istiyor. Birileri bu toplumun cehaletini istiyor, birileri bu toplumun fakirliğini istiyor. Bu saydığım şeyler üzerinden birileri bu topluma tahakküm etmek istiyor" denildi.


Ayrıca Gaziantep'te kızını başörtülü okutmak istemesinden dolayı bir anneye verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına vurgu yapılan açıklamada, "Bu olayda da Müslüman kamuoyunun ve halkımızın yüreği yaralanmıştır. Sormak istiyoruz. Hem kız çocuklarının okuması için çaba sarf edeceksiniz; hem de inancından dolayı başörtüsü ile okumak isteyenlere ceza vereceksiniz. Bu hangi hukuk kitabında yazıyor? Hükümet yetkililerine soruyoruz. Bu ceza size veya yakınlarınıza verilseydi nasıl bir ruh halinde olurdunuz? Bu yanlış ve tamamen keyfi cezayı kaldırmak için vicdan sahiplerini göreve çağıyor ve bu cezayı veren zihniyeti kınıyoruz.

Açıklamanın sonunda perşembe Günü saat 16.30'da ilçenin Kanlıkuyu Meydanı'nda konu hakkında kitlesel basın açıklamasının düzenleneceği belirtilerek, duyarlı Siverek halkının desteği istendi. (A.Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir