• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
"Ters Laleler Korunma Altına Alınmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın doğal güzellikleri ve tabiat varlıklarını tanıtmaya çalışan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Pıhan ve Helqıs Dağlarındaki endemik bitkileri görüntüledi.

Hafta sonunda bir grup doğasever ve köylülerle birlikte söz konusu dağlara 5 saat boyunca tırmanan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, kamuoyunun merak ettiği Ters Lalelere de ulaştı.

Argünağa, "Batman'ımızın tabiat güzellikleri keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir. Ne yazık ki kentimiz sınırları içerisindeki doğal güzelliklerin farkında değiliz. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak kentimiz kırsalında bulunan doğal güzellikleri kamuoyunun gündemine taşımak istedik. Hafta sonunda Sason-Kozluk kırsalında bulunan Helqıs Dağı (ve yaylası) ile Pıhan Dağına tırmanarak kamuoyunun merak ettiği ters laleleri görüntüledik. Çevreden edindiğimiz bilgilere göre kişisel çıkarları peşinde koşanlar ters laleleri kökleriyle söküp satmaktadır" şeklinde konuştu.

Endemik Bitkiler Korunmalıdır
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, yöredeki endemik bitkilerin korunmasını istedi ve şöyle konuştu: "Helqis yaylası ve dağlarında ekolojik özelliği nedeniyle yöreye özgü endemik yüzlerce bitkinin olduğunu gözlemledik. İnanılmaz bitki çeşitliğinin bulunduğu dağlarımızın tanınmasına ve kentimizin tabiat güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla çıktığımız doğa yürüyüşünde çektiğimiz fotoğraflardan oluşan bir sergi açacağız.

 

Endemik bitkilere zarar verenler hakkında yasal işlemler yapılmalıdır. Özellikle ters laleler başta olmak üzere yöredeki endemik bitkilerin korunması için Çevre, Kültür ve Orman Müdürlüklerini göreve çağırırken, doğaseverleri Helqis ve Pıhan dağına davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir