• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Brucella Aşısı ve Küpeleme Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, Brucella aşısı ve küpeleme hakkında yazılı açıklama yaptı.

 

Batman genelinde her yaştaki küpesiz sığır ve mandaların küpelenip kayıt altına alınması çalışmalarının 02 Haziran 2012 tarihinde son bulacağını belirterek, "Bu tarihten sonra 20 günlükten büyük sığırlara küpe takılmayacak olup bu durumdaki sığır işletmelerine 500 TL idari para cezası uygulanacaktır" uyarısında bulundu.

 

İlçelerde Büyükbaş hayvan sevklerinin hayvan pasaportları ile yapılabileceğinden her hayvanın pasaportunun (Hayvan Kimlik Kartı) yetiştiricide bulunmasının zorunlu olduğunu belirten Ömeroğlu, "Yetiştiricilerimiz Sığır pasaportlarını il-ilçe tarım müdürlüklerinden 1.75 TL karşılığında temin edebilirler" dedi.

 

İşletmelerinde 3-6 aylık dişi kuzu-oğlağı bulunan yetiştiricilerin İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları halinde hayvanlarına Brucella aşısı yapılacağını vurgulayan Ömeroğlu, "Bu aşının yapılması hem insan hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Tüm yetiştiricilere duyurulur" açıklamasında bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir