• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Başörtülü Birincinin Ödülü Başıaçık Arkadaşa!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kütahya`da düzenlenen liselerarası gençlik koşusunda dereceye giren İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Bilge`ye hak ettiği ödül başörtülü olduğu gerekçesiyle verilmedi. Ödül törenine alınmayan Şeyma`nın madalyası, onun adına başı açık arkadaşına verildi.

MADALYAYI GERİ VERDİ

Öğrenciler arasında açıkça ayrımcılık yapan yetkililerin ödülünü kabul etmeyeceğini söyleyen Şeyma madalyayı geri gönderdi. Şeyma`nın babası Turgut Bilge ise "Yapılan bu ahlaksızlığın sebebini anlayamıyorum. Kızım kendisine yapılan bu ahlaksızlığı sindiremiyor ve devamlı ağlıyor. Bir insana ikinci sınıf insan muamelesi yapılması gerçekten çok üzücü. Aile olarak çok üzüldük, hatta yıkıldık" dedi.

Yapılan haksızlık üzerine madalyayı kabul etmeyerek geri gönderen Şeyma`nın oldukça üzgün olduğu öğrenildi. Baba Turgut Bilge, "Gençlik koşularında kızım Şeyma Bilge dereceye girdi. Ancak yarışma sonunda kızıma başörtülü olduğu için ödül verilmedi. Öğretmenleri başörtülüleri içeri almayın diye talimat vermiş. Başörtülü olduğu için kızım içeri alınmıyor ve ödül, kızımın başörtüsüz arkadaşına verilerek kızama iletilmesini söyleniyor. Yani kızımın adına ödül arkadaşına veriliyor dolaylı yollarla kızıma ulaştırılıyor. Tabiî ki bu durumda ne ben ne de kızım ödülü kabul etti. Madalyayı geri gönderdik." dedi.

KIZIMA RESMEN HAKARET ETTİLER

Kızım yapılan bu ahlaksızlığı bir hakaret olarak kabul ediyor diyen Bilge, "Arkadaşları ödül alırken, kızımın hak kazanmasına rağmen ödülü alamaması ciddi derece kendisini üzdü. Kendisine yapılan bu ahlaksızlığı yediremiyor ve devamlı ağlıyor. Bir insana ikinci sınıf insan muamelesi yapılması gerçekten çok üzücü. Kızım kadar bende çok üzüldüm, hatta yıkıldım." diye konuştu.

Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir