• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
Mustazaf-Der`in Kapatılması Bursa`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Merkez Ulu Camide öğle namazına müteakiben toplanan Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin üye ve gönüllüleri, hukuksuz kapatma kararına karşı tepkilerini dile getirdiler. Yoğun bir katılımın olduğu basın açıklamasını Bursa İkra-Der Bşk. Yrd. Zeki Aras okudu.
 
Açıklamada; Mustazaf Der`in, "Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun… " (Ali İmran-104) düsturu ve şuuruyla 11 Eylül 2004`te kurulduğu, tüzüğünde belirttiği ilkelerinden taviz vermeden her koşulda mazlum ve mustazaf halkın yanında olduğu ve hizmetten geri durmadığı belirtildi.
 
"Karanlık Önce Kontrollerindeki Çeteleri Derneklerimize Saldırttı"
Mustazaf Der`in halkın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edindiğini belirten Zeki Aras, "Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak benimsedik. Halkımızın camiamıza olan teveccühünü hazmedemeyen derin ve karanlık yapılar, önce kontrollerindeki çeteleri derneklerimize ve üyelerimize saldırttılar. Derneklerimiz kundaklandı, üyelerimiz darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü, bize yapılan bu saldırıları önlemedi, failleri ortaya çıkarmadı, çıkarmak istemedi. Bu tutumuyla saldırganları cesaretlendirdi. Dernek üyelerimizin saldırılar sırasında yakalayıp polise teslim ettiği saldırganlar dahi, polis ve yargı tarafından serbest bırakıldılar. Provokatif saldırılarla camiamızı çatışma ortamına, illegaliteye çekmek istediler" diye konuştu.
 
Amaçlarına Ulaşmayan Derin Yapılar Yandaş Yargıyı Devreye Soktu Bu kirli saldırılarla amaçlarına ulaşamayan derin yapıların, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye soktuklarını ifade eden Aras, "Hücre evi basar gibi derneklerimizi ve evlerimizi bastılar. Dernek üye ve gönüllülerimize terörist muamelesi yaptılar. Derneklerimize gelmeyi, etkinliklerine katılmayı, kırsalda kurulan silahlı eğitim kamplarına katılmayla bir tuttular. Niyet okumalarla, hazırladıkları fezlekelerle, yandaş yargıyı yönlendirip cezalandırılmalarını sağladılar. Politize olmuş yandaş yargı tarafından fahiş cezalar verildi. Dernek başkanları silahlı örgüt yöneticisi, dernek üyeleri silahlı örgüt üyesi olarak cezalandırıldılar" ifadelerini kullandı.
Diğer STK`lara hukukun, yasaların tanıdığı hakların ve özgürlüklerin aynısının kendilerine de tanınmasını istediklerini vurgulayan Aras, "Bizler hiçbir zaman, zalimlerden adalet ve merhamet beklemedik. Beklemiyoruz. Sadece tarafsız olmalarını istedik. Diğer STK`lara hukukun, yasaların tanıdığı hakların ve özgürlüklerin aynısının bizlere de tanınmasını istedik. Tarafsız olmayı dahi beceremediler. Yasal çalışmalarımızı engellemek için çıkardıkları bürokratik engellemelerin yanında, provokatif saldırılarla tahrik etmeler, halkın teveccühünü engellemek için derneklerimizi basmalar, gözaltına almalar, komplolarla karalamalar, iftiralarla itibarsızlaştırma çalışmaları, niyet okumalarla cezalandırmalar ve nihayetinde uydurma delillerle derneğimizi/derneklerimizi kapatma/kapattırma davaları. Camiamıza karşı ne kadar kindar olduklarını ortaya çıkarmıştır." şeklinde konuştu.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Karanlık ve derin yapılara deriz ki; Müslüman halkımız ile aramıza girmek için, camiamıza komplo ve tuzak kurmaktan vazgeçin. İftira ve yalanlarınızdan karalamalarınızdan vazgeçin. Tüm provokasyonlarınıza rağmen, hukukun dışına çıkmayacağımızı defalarca dile getirdik ve illegal bir çalışma içine girmedik. Yeter artık, camiamızla uğraşmaktan vazgeçin. Halkımız ile aramıza girme uğraşınızın boş olduğunu görmüyor musunuz? Sesimizi kesme, kapımıza kilit vurma yerine, sesi olduğumuz halkın, inancı ve kimliği ile barışın."
 
Yasal çalışmalarımıza ve faaliyetlerimize engel olmayın
Hükümete de seslenen Aras, "Adil ve tarafsız olun. Akredite camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığınız gibi bize yapılan hukuk dışı uygulamalara ve kurulan komplolara da karşı çıkın. Dernek ve kurumlarımız üzerindeki baskıyı kaldırın. Yasal çalışmalarımıza ve faaliyetlerimize engel olmayın. Müslüman halkımızın dini ve dili üzerindeki engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yapın." dedi.
 
Son olarak üye ve gönüldaşlarına seslenen Aras, "Üye ve gönüllülerimize de deriz ki; "Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olanlar, sizlersiniz." (Ali İmran 139). İnandığımız değerler doğrultusunda, Hakkın yolunda peygamber sevdalısı halkımız için hizmetlerimizi aksatmadan, ihlâsla çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz" şeklinde konuştu.
(Mehmet Şah Mikyas - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir