• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Halkımızın Kalbine Kilit Vuramazlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği’nin kapatma kararına tepkiler çığ gibi büyürken bir tepki de İstanbul Hayıreli Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HayırEli-Der)’den geldi. Sefaköy Kazımbektaş cami önünde düzenlenen basın açıklamasında Mustazaf-Der’in kapatmak kararı tekbirler ve taşınan dövizlerle protesto edildi.
 
Dernek üyelerinden Yusuf Tutak, başörtüsü yasakçılığının yeni olmadığını belirterek başörtüsü için verilen mücadelenin de 1400 yıl önceye dayandığını belirtti.
 
1400 yıl önce başörtüsün karşı gelen zihniyetin değişmeden bugüne geldiğini dile getiren Tutak, Gaziantep’te Güllü Çevik’e verilen 2 yıl 10 aylık cezanın kabul edilemez olduğun ifade etti. Mustazaf-Der’in kapatılmasına da tepki gösteren Tutak, hayır içi çalışan bir sivil toplum kuruluşunun kapatılmasının iyi niyetli bir tavır olmadığını dile getirdi.
 
İSTİKLAL MAHKEMESİ ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR
Dernek üyesi Yusuf Tutak’ın yaptığı konuşmanın ardından Hayıreli Dernek Başkanı Adem Yalçin, basın açıklamasını okudu. Müslümanlara yönelik hukuksuz yargılamaların istiklal mahkemelerinden bu yana devam ettiğini söyleyen Başkan Yalçin, “Bu hukuksuz uygulamaların bir örneği de geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından karara bağlanan Mustazaf-Der’in kapatılma kararı olmuştur.
 
Tamamen bir STK niteliğinde olan Mustazaf-Der’in kapatılma kararı mevcut zihniyetin devam ettiğinin bir göstergesidir” dedi.

Mustazaf-Derin halkın gönlüne taht kurmuş bir dernek olduğunu belirten Yalçin, “Her ne kadar derin yapılar Mustazaf-Der’in hizmetlerini tehlikeli addedip derneği kapatmış olsalar da şu bilinmelidir ki halkın gönlüne taht kurmuş teveccühünü kazanmış halkın dertleriyle dertlenen Peygamber (sav) Kutlu Doğumunda milyonları bir araya getiren bir yapının kapılarına kilit vursalar bile dahi halkımız kalbine ve gönlüne kilit vuramazlar” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Gaziantep’te kızını başörtülü okutmak istediği için 2 yıl 10 ay hapis cezası verilen Güllü Çevik kararını da kınayan Adem Yalçin, “Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu skandal karar şehitlerin kemiklerini sızlatmıştır.
 
Biz şunu bilinmesini istiyoruz ki dinimizin vecibesi olan başörtüsü mücadelesini veren mücahit ve mücahide kardeşlerimizin yanındayız ve başörtüsü tüm alanlarda hiçbir istisna olmaksızın her alanda serbest olana dek mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
(Hamza Toprak / İLKHA)
 
 
 
 
 
kullan

Bu haberler de ilginizi çekebilir