• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Metiner: "Mustazaf Der'in Kapatılması Hukuki Bir Yanlışlıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik kurulan alt komisyonun üyeleri Tunceli ve Siirt'ten sonra Batman'a geldiler. Komisyon üyeleri saat: 13.30'da MADO'da öğle yemeğinden sonra basınla bir araya geldiler.

 

Toplantının sonunda basın mensuplarının, "Şiddetin ve terörün bitmesi için sivil toplum kuruluşlarının önünün açılması lazım; ancak şu an sivil toplum kuruluşları mahkeme kararıyla kapatılıyor. Mustazaf Der'in kapatılması ve Gaziantep'te kızı başörtüsüyle okumak istediği için hapis cezası alan Güllü Çevik'in durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Şeklindeki sorusuna, komisyon başkanı Mehmet Naci Bostancı ve birçok üye; komisyonlarının, sadece terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesi ile sınırlı olduğunu, belirterek basın mensuplarının sorusuna cevap vermekten kaçındılar.

 

Komisyonun AK Partili üyesi Mehmet Metiner ise, şahsı adına konuştuğunu ifade ederek "Mustazaf Der'in kapatılması hukuki bir yanlışlıktır. Ve ben şahsen şiddete bulaşmamış STK'ların kapatılmasına karşıyım. Bu kim olursa olsun benim görüşüm değişmez" ifadelerini kullandı. (Veysi Demir, Muhyeddin Beyca-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir