• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Park ve  Bahçeler Yöneticilerine Seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA -Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kent 2012 Fuarı kapsamında, Türkiye'nin farklı şehirlerinin Park Bahçeler Daire Başkanları, müdürleri ve personeline yönelik "Kentsel Peyzaj Alanlarının Oluşumu ve Bakım Esasları" konulu seminer verildi.

 

KTO TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen seminerin ilk oturumunun başkanlığını İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Amenajmanı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünal Asan yaptı. Asan'ın "Anıt Ağaçlar", Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nden Prof. Dr. Cevdet Şeker'in, "Bitkilere Dikim Aşamasında Ortam Hazırlanması", Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Lütfi Pırlak'ın "Bahçe Bitkilerinin Budanması" konularını anlattığı ilk oturumda Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan da "Kurumsal Üyelik Erdemi" konusunda bir sunum yaptı.

 

"Kurumsal Üyelik Erdemi"nin bütün dünyada uygulandığını kaydeden Bozlağan, "Mesleki ve teknik bilgiler, personelin iş verimliliğinin artırılmasında bir yere kadar etkilidir. Bir noktadan sonra personelin iş verimliliğinin artırılması, yapılan işin kalitesinin yükseltilmesi, halka daha iyi hizmet verilmesi için insanların vicdanlarına, gönüllerine, kalplerine hitap etmek gerekiyor" dedi.

 

Günlük hayatta işle alakalı konularda karşılaşılan sorunlarda lüzumsuz yere şikayet etmeyi, yakınmayı, istemeyerek de olsa dedikodu mekanizmasının oluşmasını önlemek gerektiğini dile getiren Bozlağan, bir yerde dedikodu varsa o yerin artık iflah olmayacağını vurguladı.

 

Kentsel Peyzaj Alanlarının Oluşumu ve Bakım Esasları Semineri'nin ikinci oturumunda ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı M. İhsan Şimşek, "İstanbul'da Yapılan Budama Çalışmaları ve Dünya Örnekleri", Konya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, "Konya'da Yeşil Alan ve Ağaçlandırma Çalışmaları", Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Pezaj Mimarlığı Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ise, "Kent Peyzajı Oluşturulması" konularında sunumlarını yaptılar. (M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir