• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Başak Der'den Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Mustazaf Der'in kapatılma cezasına ve başörtülü olarak okumasını isteyen kızına destek veren Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 aylık hapis cezasına sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Konya'da faaliyetlerini sürdüren Başak Der adına basına basın açıklamasında bulunan M. Nuri Yılmaz, Mustazaf Der kararına tepki gösterdi.

 

28 Şubat Bitmedi mi?
Yılmaz, "Türkiye'de demek insanlara yardım etmek, kutlu doğum programı düzenlemek, fakirlere yardım vermek, yetimleri yedirip içirmek ve onları sevindirmek, gıyabi cenaze namazı kılmak ve daha başka sosyal etkinlikler suç sayılıyormuş. Böylesi ancak 28 Şubatta olur sanıyorduk ama maalesef 28 Şubat hala devam ediyor.'' dedi.

 

Bu kararın Başak Der olarak kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Yılmaz, "Ümmetin felahı için gece gündüz demeden koşuşturan, mazlumun hakkını zalimden almak içim elinden gelen her imkanı seferber eden Mustazaf Der'e verilen kapatma cezasını şiddetle kınıyor yetkililerin bu gibi hassas davalara daha dikkatli olmalarını gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Karar Demokrasinin Hangi Maddesinde Yer Alıyor
Verilen kararın akıllara acaba 28 Şubatlar geri mi döndü, sorusunu getirdiğini belirten Yılmaz, "Gerçi 28 Şubatlar hiçbir zaman bitmedi şuanda olduğu gibi. Çünkü Gaziantep ilinde olduğu gibi ilginç bir o kadar da gülünç bir manzara ile karşı karışı karşıya kalabiliyoruz. Güllü Çevik bacımız kızını okutmaktan başka hiçbir gayesi olmadığı halde maalesef 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. "Haydi Kızlar Okula" gibi kampanya düzenleyenler acaba kızını okula gönderen Güllü Çevik'in kızına sen gelme mi demek istiyorlar. Sırf inancı gereği örtünen kızının hakkını aradığı için bir bayana hapis cezası vermek demokrasinin hangi maddesinde yer alıyor. Bu nedenle Başak Der camiası olarak mağdur olan Çevik ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Müslüman kişilere reva görülen bu gibi zulümlerin biran önce son bulmasını temenni ediyoruz." diyerek sözlerini bitirdi. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir