• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Kendilerini Ocağa Kapatarak Eylem Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mesai çıkışlarında ocaktan geç çıkarıldıklarını ileri süren 08.00 vardiyası işçileri, yaklaşık 2 saat kendilerini ocağa kapatarak eylemde bulundu. Bu arada kuyu başında bekleyen 16.00 vardiyası işçileri de 2 saat sonra ocakta çıkan mesai arkadaşlarını alkış ve ıslıklarla destek verdi.

Kazmacı olarak tabir edilen üretim işçisinin normal mesaisinin sarkıtılarak işten çıkarılmasına tepki gösteren işçiler, “Çıkan işçiler çıkıyor ama kazmacı işçisi geç çıkıyor. İşe giriş çıkışlarda sıkıntı olduğu için eylem yapılıyor. Haksızlık var. Bazı kişiler 12.00’de çıkıyor, asıl kömür üretimi yapan kazmacılar, 15.00’te zor çıkıyor. Halbuki kurumda en çok yorulan kişi kazmacıdır.” dedi.

Kuyu başında toplanarak “Madenler bizimdir bizim kalacak” şeklinde slogan atan maden işçileri, kendilerini ocağa kapatarak eylemde bulunan işçilere alkışlar ve ıslıklarla destek verdi.

İşçilere hitaben bir konuşma yapan Gelik İşletme Müdürü Recep Ayyıldız, “Haksız zeminden kimse hak arıyorum diye eylem yapmasın. Ben sizin işletme müdürünüzüm. Haklı isteklerinizde sizin her zaman yanınızdayım. Size karşı her zaman kolaylık sağlıyorum. 2 saat önce işten çıkmak istiyorum demek ne demek? 2 saat eksik para alabiliyor musunuz?” diye konuştu.

Bir işçi ise “Müdürüm benim kıyafetlerim terden ıslandı. Ama 40 dakikadır ocaktan çıkarılmadım. Bunun düzeltilmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir