• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Arapça mı Çince mi İstersin Hocam?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik olarak çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlığa bağlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin kendilerini geliştirme konusunda nelere ihtiyaç duyduklarını belirlemek amacıyla bir anket hazırlandı. `Hizmet İçi Eğitim İhtiyacını Belirleme Anketi` başlıklı formda öğretmenlere öğretmenlik mesleği, branş eğitimleri, bilişim teknolojisi, kişisel gelişim ve dil alanlarında eğitim ihtiyaçları soruldu.

`Dil eğitimleri` başlıklı bölümdeki seçenekler arasında İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, İspanyolca, Japonca ve Arapça yer aldı. MEB`in öğretmenlere yönelik bu çalışmasının sonuçları, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ÖĞRENCİLER DE ÖĞRENECEK

MEB hizmet içi eğitim kapsamında, öğretmenlerin Arapça dersi alacağının sinyallerini önceden vermişti. Nisan 2010`da Bakanlar Kurulu kararıyla hükme bağlanan, 4.-8. sınıf öğrencilerine seçmeli Arapça dersi verilmesi uygulaması eylülden itibaren başlıyor. Seçmeli Arapça derslerine ilişkin ders kitapları ve materyalleri de geçen eylül ayında hazırlandı. Öğretmenlerin de hizmet içi eğitim kapsamında Arapça dersi alabilmesinin önü açılıyor.

Akşam

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir