• DOLAR 32.226
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2449.521
  • ...
Onurlu Direniş, israil`e Diz Çöktürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların isteklerinin kabul edilmesi ve açlık grevinin durdurulması Gazze`de büyük sevinçle karşılandı. Binlerce Filistinli kutlama yapmak için Gazze`deki Cündiyyu`l- Mechul Meydanı`ndaki “Direniş ve Dayanışma” çadırına akın etti. Açlık grevi, bin 500`den fazla tutuklu tarafından 28 gündür sürdürülüyordu. Bazı tutukluların açlık grevi 70 günü aşmıştı. Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ise, Siyonist işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin açlık greviyle kazandıkları onur mücadelesinin büyük bir zafer olduğunu söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Siyonist işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin açlık greviyle kazandıkları onur mücadelesinin büyük bir zafer olduğunu söyledi. Meşal, “Filisin halkı onların kahramanlığıyla ve direnişiyle gurur duyuyor. Onlar, özgürlükleri uğruna zulme tahammül ettiler” dedi.

Hamas lideri, önceki akşam El-Quds ve El-Aksa kanallarına konuştu. Filistin halkının ve esir yakınlarının işgal zindanlarında yatan esirlerin mücadelesine verdiği desteği öven Meşal, Arap ve İslam ülkelerinin verdiği desteği de takdir ettiklerini ifade etti. Meşal, anlaşmanın geçen cumartesi günü Mısır İstihbaratı`yla yapıldığını söyledi.

Esirlerin kazandığı zaferin esirleri özgürlüğüne kavuşturmak için verilen büyük mücadelenin bir parçası olduğuna işaret eden Meşal, Filistinli esirlerin meşru haklarını elde etmek için boş midelerle büyük bir savaş verdiklerini belirtti. Hamas lideri, kazanılan zaferin hakların elde edilmesi için izlenecek yol konusunda güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti. Esirlerin zaferinin mücadeleler zincirinin bir halkası olduğunu kaydeden Meşal, açlık grevi eyleminin asıl yükünü esirlerin ve daha sonra Filistin halkının taşıdığını söyledi.

Gazze`de sevinçle karşılandı

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin isteklerinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini sona erdirmesi Gazze`de sevinçle karşılandı. Hamas resmi sözcüsü Fevzi Berhum, müzakerelere katılan İsrail`deki Mısır Büyükelçisi`nin kendilerine, Filistinli tutuklular ve İsrail yönetimi arasında anlaşma sağlandığını bildirdiğini söyledi. Anlaşmanın ardından Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, başarıyla sonuçlanan açlık grevinden dolayı tutukluları tebrik ederek, bu sürece katkı sağlayan Mısırlı yetkililere de teşekkür ettiği bildirildi. Anlaşma haberi Gazze sokaklarında büyük sevinçle karşılandı. Binlerce Filistinli kutlama yapmak için Gazze`deki Cündiyyu`l- Mechul Meydanı`ndaki “Direniş ve Dayanışma” çadırına akın etti. Bazı Filistinliler yoldan geçenlere tatlı dağıttı. Açlık grevi, bin 500`den fazla tutuklu tarafından 28 gündür sürdürülüyordu. Öte yandan İsrail ikinci kanalının internet sitesinde, Filistinli tutuklularla liderleriyle teröre dönmemek ve İsrail`e karşı çalışmamak için anlaşma yapıldığı iddia edildi. İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutukluların simge isimlerinden Bilal Diyab ve Sair Halahile de, 78 gündür sürdürdükleri eylemi bitirdi. Geçen yıl Mısır aracılığıyla İsrail ile Hamas arasında imzalanan esir takası anlaşmasına göre esirlerin temel taleplerinin hepsi yerine getirilecekti. 18 Ekim 2011`de yapılan anlaşmanın metni, esirlere uygulanan tecrit, idari gözaltı ve Gazzelilerin İsrail hapishanelerindeki tutuklu yakınlarını görmelerine izin verilmesi yönündeydi.
eski bakanın tutukluluk süresi 6 ay daha uzatıldı.

Gazze`deki Filistin Hükümeti`nin eski Vakıflar Bakanı ve Filistin Parlamentosu Değişim ve Islah Grubu üyesi milletvekili Şeyh Nayif er-Recub`un İsrail cezaevindeki tutukluluk süresi, 6 ay daha uzatıldı.

Gazze`de “Kudüs Bizimdir” maratonu

Gazze`deki Filistin Yönetimi`nin Başbakanı İsmail Heniye, hükümet yetkilileri ve yüzlerce Filistinli, Nakba`nın 64. yıldönümü anısına Gazze`de düzenlenen maratona katıldı. 14 Mayıs 1948`de İsrail Devleti`nin ilan edilmesinin ardından 15 Mayıs sabahı Filistinliler ülkelerinden göç etmeye zorlanmıştı. Her yıl 15 Mayıs tarihi “Büyük Felaket (Arapça Nakba) Günü” olarak anılıyor. Maratonu düzenleyen komite adına açıklama yapan Halit Radi, maratonu Nakba`nın yıldönümü anısına organize ettiklerini söyledi. İsrail`in Kudüs`te düzenlediği maratonu protesto etmek amacıyla da maraton “Kudüs Bizimdir” sloganıyla yapılıyor. Cela Caddesi`nden başlayan maraton Gazze Parlamento binasının önünde sonlandırılacak.

AKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir