• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Memurlar: Hükümetin Zam Teklifi Komiktir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hükümetinin kamu emekçilerine 2012-2013 dönemi için yapmayı düşündüğü 3+3 oranındaki zamma bir tepki de Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan geldi. Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde bir araya gelen Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları, kitlesel bir açıklama yaptı. Memur-Sen üyeleri, sık sık "4/C'ye hayır', 'Şimşek şaşırma, sabrımızı taşırma' ve 'Bahane değil, zam istiyoruz" sloganları attı.


Teklif Komiktir
Açıklamayı yapan Memur-Sen İl Başkanı Aziz Aslan, Kamu İşveren heyetinin, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı 'benim dediğim olur' dayatmasını, genel toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürdüğünü belirtti. Aslan, "Maalesef 'ekonomik büyümede Dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk', 'ekonomik gelişmede Avrupa'ya örnek durumundayız' diyen Hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3+yüzde+3, için yüzde 2+3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktır" diye konuştu.


Maaş Zammı Bekliyoruz
Aslan, Memur-Sen ailesinin bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesinin bile mümkün olmadığını söyledi. Aslan, "Bu çerçevede, 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. " dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir