• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
'Obeziteye Dikkat Yaşamına Hareket Kat'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 'Obeziteye dikkat yaşamına hareket kat' sloganıyla gerçekleşen yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren ve yüzlerce kişi katıldı.

 

10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et günü nedeniyle bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, ölümlere neden olan faktörlerden birinin de fiziksel hareketsizlik olduğunu belirterek, obeziteye karşı dikkat çekmek amacıyla böyle bir yürüyüş düzenlediklerini ifade etti.

 

Obeziteye karşı, hareketsiz yaşamın birçok kronik hastalığa neden olduğunun altını çizen Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ise, "Fiziksel aktivitenin arttırılması sağlık harcamalarının dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasını sağlar" dedi.

 

Burada bulunmalarının amacını, fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, yararlarını sunmak, yaşamın her alanında fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak olarak açıklayan İmren, sağlıklı bir yaşam için bu tür etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.

 

Yapılan yürüyüşün ardından katılımcılara diyet gıda verilirken, daha sonra çuval yarışı, yumurta yarışı ve halat çekme gibi yarışmalar yapıldı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir