• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
`Bu Yanlış Karardan Derhal Vazgeçilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gaziantep`te başörtülü olarka okumak isteyen kızı Şüheda Çevik`in hakkını ararken, hakkında dava açılan anne Güllü Çevik`e Gaziantep 18. Asliye ceza mahkemesi tarafından verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Batman Mustazaflar Cemiyeti`nden yapılan açıklamada, halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede "Adalet mülkün temelidir" düsturunu şiar edinmeleri için kendilerine yetki verilenlerin, bu yetkilerini haksız ve sınırsız bir şekilde mütedeyyin Müslümanlar aleyhinde kullandıkları belirtildi.

 

Gaziantep`teki olay gelişimi hakkında bilgi verilen açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Şüheda Çevik Gaziantep Şehit Kamil İMKB İlköğretim öğrencisi Rabbimizin emri gereği kendi rızasıyla okula başörtüsüyle gitmek ister. Fakat bu o kadar da kolay olmaz. Önünde başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere okul idaresi ve Terörle Mücadele Şubesi gibi kimi engeller vardır. O üç ay boyunca direnir ve ısrar eder. Bu süreçte annesinin de tam desteğini alır. Anne Güllü Çevik dayanamaz ve tüm girişimleri sonuçsuz kalınca, hak arama niyetiyle Emniyete müracaat eder. Ancak beklemediği bir durumla karşılaşır ve kendisini bir anda savcı karşısında sanık sandalyesinde bulur, yargılanmaya başlar. Provokatörlükle suçlanır ve hakkında dava açılır. Başta yıldırma amaçlı gibi görünen bu yargılama süreci ciddi bir boyut kazanır ve geçtiğimiz günlerde Gaziantep 18. Asliye ceza mahkemesinin 2 yıl 10 ay gibi bir ceza vermesiyle neticelenir" şeklinde açıklandı.

 

Dosyanın şu anda artık Yargıtay aşamasında olduğu hatırlatılan açıklamada, "Yargıtay ceza mahkemelerinin önceki yıllarda kimi mütedeyyin kurum ve şahsiyetlerle ilgili verdiği hukuksuz kararlar belleğimizde halen canlılığını korurken, tüm iyi niyetimize rağmen sonucun ne olacağına dair ciddi endişelerimiz var. Yani aslında yüzde yüz beraatla neticelenmesi gereken bir dosya iken ne olur ne olmaz demekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Çünkü daha yakın geçmişte istiklal mahkemelerini aratır cinsten pek çok hukuk garabetine ve cinayetine yakinen şahid olduk. Bu konu atlanabilecek, görmezden gelinebilecek basit bir olay değildir. Bu olay 28 Şubat ve onun zihniyetinin halen devam ettiğinin ve zinde olduğunun en bariz örneklerindendir. Birileri, 28 Şubat`ın bitmediği ve halen devam ediyor olduğu mesajını veriyor gibi" denildi.

 

Son olarak kamuoyunun ve halkın bu olayı görmeleri ve iyice analiz etmelerini gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "İnancı uğruna örtünen kızlarımız, yavrularımız kendi öz memleketlerinde zenci muamelesi görmeye devam ediyorlar maalesef. Müslüman bir ülkede Müslümanların çocuklarıyla uğraşmak, onlara kancayı takmak akıl ve vicdan karı değildir. Bu yanlış karardan derhal vazgeçilmeli ve bundan sonra da böylesi yanlış kararlarla halkın inanç ve değer yargılarıyla alay edilmemelidir. Gaziantepli Güllü Çevik bacımızın yanında olduğumuzu ve her bakımdan desteklediğimizi tüm halkımızın ve kamuoyumuzun bilgilerine sunarız." (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir