• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
TESSEP`ten Çevik Ailesine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Gaziantep`te başörtülü okumak isteyen kızının hakkını arayan anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepki gösteren TESSEP Adana Temsilciliği, verilen cezayı skandal olarak niteledi.
 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TESSEP Adana Sözcüsü Hüseyin Bozkurt, "Gaziantep`te Eğitim öğretim yılının başladığı günden beri, başörtülü olduğu gerekçesiyle zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakılan Şehitkâmil İMBK İlköğretim okul öğrencisi Şüheda Çevik`in annesi Güllü Çevik, önce şikayet için gittiği Güven Polis Merkezinde Savcılık talimatıyla 7 saat gözaltına alındı, ardından 11 Mayıs`ta görülen davada , "kızının başörtülü bir şekilde okula devam etmesi talebinde ısrarlı davrandığı için" Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 10 Ay hapis cezasına çarptırıldı." diyerek olayın gelişimini tam bir skandal olarak değerlendirdi.
 

Haydi Kızlar Okula Kampanyasında Samimi Değiller
Kızların okullu olması için birçok kampanyalar sürdürüldüğünü hatırlatan Bozkurt; "Bu uygulama ve bu ceza, "Haydi kızlar okula" kampanyasını açanların samimî olmadığını göstermez mi? Yani, okula giden öğrencilerin illâ ki başlarının açık olması mı lâzım? Hiç kimse, "Kocaman Türkiye`de bir ildeki uygulamayı gündeme getirmeye ne gerek var. Böyle bir talep yok ki" demesin. Bu hadiseye "Bir kişinin, bir velinin talebi" olarak bakılamaz. Velev ki bir öğrenci, velev ki bir veli olsun. Haklı bir talep ise o dahi karşılanmalı. Ki, böyle bir talep bir kişinin değil, milyonlarca kişinin talebidir. "dedi.
 

"Bunlar Küçüktür, Büyüyünce Başlarını Örtsünler" Demek İdarecilerin İşi Değil
Örtünün tüm alanlarda serbest olması gerektiğini savunan Bozkurt; "Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına itiraz ediyoruz da, ilköğretimde uygulanan yasağa niçin itiraz etmeyelim? Elbette burada bir `ölçü` vardır, ama bu ölçüyü idareciler koyamaz. "Bunlar küçüktür, büyüyünce başlarını örtsünler" demek idarecilerin işi değil. Öğrenci ya da veli isterse, istediği yaşta başörtüsünü takabilir ve takmalı. Türkiye`yi idare edenlerin vazifesi, öğrencilere okuma imkân ve şartlarını sağlamaktır.
 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dİnçer, bir üniversitede yaptığı konuşmada 12 yıllık kesintisiz eğitimi savunurken 66. ayını dolduran çocukları okula kaydedeceklerini kaydı yaptırmayan öğrenci velilerinden bunun hesabını soracaklarını söylüyor. Aynı Milli Eğitim Bakanı Gaziantep Şehit Kamil İMKB ilköğretim okulu öğrencisi Şüheda Çevik`in annesi Güllü Çevik`e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi hakkında ne düşünüyor? Ve çocuğunun eğitimini engelleyenlere de hesap sorabilecek mi?"diye sordu.
 

Örtünün Allah`ın emri olduğunu belirten Bozkurt; "Allah`ın emrini yerine getirerek eğitimini devam ettirmek isteyen kızına destek olan annesine böyle bir cezanın verilmesini anlamak mümkün değildir. Hür iradesi ve inancı gereği Allah`ın emrini yerine getirerek eğitimini devam ettirmek isteyen tertemiz yürekli bir kız çocuğu. Tamamen masumane ve İslami kimliğine uygun davranan, çevresine zerre kadar rahatsızlık vermeyen, yüreği tertemiz olan Gaziantep Şehitkamil İMKB İlköğretim öğrencisi Şüheda Çevik kendisine destek veren annesi Güllü Çevik skandal bir hukuk kararı ile cezalandırılıyor. Kızını okula ve sınıfa almayan okul idaresine haksızlık yaptıklarını dile getirdiği için önce gözaltına alınan ve daha sonra devam eden yargılama süreci sonunda 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik`e verilen cezayı anlamak ve açıklamak mümkün görünmüyor" diye konuştu.
 

Bu Karar 28 Şubat`ın İzlerini Taşıyor
Bu kararın hukuk ilkelerini zedelediğini belirten Bozkurt; "Bu kararın özgürlüklere pranga vurduğu ve 28 Şubat`ın izlerini taşıdığı inancındayız. Kararın biran önce gözden geçirilmesini, verilen cezanın kaldırılmasını, İnsani ve temel bir hak olan eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasını ve başörtünün hem eğitimin tüm kademelerinde hem de Kamu alanlarında serbest olmasını bu konudaki düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını başta hükümet ve ilgili tüm bakanlıklar tarafından yapılmasını, bu tür haksızlıkların bir daha tekrar etmemesi için önlemlerin alınmasını istiyoruz" dedi.
 

Tesettür mücadelesinden dolayı Çevik ailesini tebrik eden Bozkurt; "Tesettür mücadelesi vererek bir kez daha kendisi ve kızı adına İslam`ın sancaktarlığını yapan Güllü Çevik hanımefendi ve ailesini buradan tebrik ederken, onlara bu zulmü reva görenleri nefretle kınadığımızı ve Allah Azze ve Celle`nin Celal sıfatlarına havale ettiğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz."diyerek açıklamasını bitirdi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir