• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Tadilatta  İlginç Yöntem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yaşanan ilk depremin ardından kısa süre içerisinde hasar tespit raporları düzenlenmiş; ancak ikinci depremin meydana gelmesiyle ilk raporlar geçersiz sayılmıştı. Bunun üzerine hazırlanan ikinci hasar tespit raporunu bekleyen halk, raporun yayınlanmasından hemen sonra imkanları ölçüsünde tadilat çalışmalarını başlatmıştı.

 

Çok katlı binaların hemen hemen hepsinde üst katlarda çok fazla bir hasar gözlenmezken, alt katlarda ciddi duvar çatlakları meydana gelmişti.
Binalarına verilen az hasarlı raporunu aldıktan sonra bazı binalarda başlatılan tadilatın ilginç yöntemi ise hemen göze çarpıyor.

 

İnşaat malzemelerinin el yaktığı bu dönemde inşaat masrafını olabildiği kadar düşürmek için bir bina sahibinin başvurduğu yöntem ise görenleri hayrete düşürüyor.

 

Alt katlarda daha fazla hasar alan duvarları yıktıran bina sahibi, en üst katta ise hasar miktarı az olduğu için duvarları yıktırmadı. Dışarıdan bakılınca oldukça ilginç görünen bu yöntem aslında pek çok binada sağlıksız da olsa uygulanıyor. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir