• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılmasına Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar`da faaliyete bulunan Çınar Şefkat Der yayımladığı basın bildirisi ile Mustazaf Der`in kapatılmasına ve kızını başörtülü olarak okula göndermek isteyen Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına sert tepki gösterdi.
 
Çınar Şefkat Der`den yapılan yazılı basın açıklamasında son dönemlerde yargının selefleri gibi yine haksız ve hukuksuz kararlara imza attığı belirtilerek " Tek gayesi halkına hizmet etmek olan Mustazaf Der``in kapatılması, Gaziantep`te çocuğunun inancı doğrultusunda başörtülü okuması için mücadele eden Güllü Çevik adlı bacının 2 yıl 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılması mahkemelerin ne kadar keyfi davrandıklarının bir göstergesidir" denildi.
 
Tevhidi Müslümanlar İçin 28 Şubat Bitmemiştir
Türkiye`de yargının hiçbir zaman tarafsız olmadığı, dünyadaki uygulamaların aksine Türkiye`de yargının devletin tarafını tuttuğunun belirtildiği açıklamada, yargının verdiği kararlarda bunu göz önüne aldığı ve istiklal mahkemelerinin mantığının hala devam ettiği vurgulandı.
 
"28 Şubat birileri için bitmiş olabilir. Özellikle milliyetçi muhafazakar geçinen Müslümanlar(!) için! Ama tevhidi inancı benimseyen ve bunu pratiğe geçirenler için 28 Şubatların devam etmektedir." İfadelerine yer verilen açıklamada "İktidar ve güç mücadelesi içine girenler kendilerine engel olarak gördükleri kesimleri bertaraf etmek için ellerindeki diğer güçlerin yanında yargıyı da bir araç olarak kullandıkları bir gerçektir" denildi.
 
Mustazaf Der`in Kapatılmasını ve Çevik`e Verilen Cezayı Şiddetle Kınıyoruz
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Bundan hareketle biz bu ülkede yaşayan herkese aynı muamelenin yapılmasını, herkesin hak ve hukukunu gözeten, ayırımcılığı ortadan kaldıran yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını, ellerinde yetki bulunduran ve bu yetkilerini keyfi ve ideolojik görüşleri doğrultusunda hak ve hukuku gözetmeyerek kullananların, ilgili konum ve makamlardan uzaklaştırılmasını normal vatandaşlar olarak ilgili ve yetkili kişi ve kurumlardan bekliyoruz.
 
Tek gayesi halkının hizmetinde olmak, toplumu ıslah etmek ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak olan ve bu doğrultuda çalışan MustazafDer`in kapatılmasını ve Gaziantep`te çocuğunun eğitim hakkını gasp edenlere karşı mücadele veren Güllü Çevik bacıya haksız ve hukuksuz bir şekilde ceza verilmesini şiddetle kınıyor, yetkililerin bu haksızlıkları gidermek için bir an önce harekete geçmelerini bekliyoruz."
(M. Ata Güler-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir