• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Tesettürünüzle Eğitiminizi Tamamlayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), "Müslüman Kadınlar Günü" nedeniyle "Hz. Meryem ve İffet" konulu etkinlik düzenledi. Saat:14.00`da Kur`an`ı Kerim tilaveti ve meali ile başlayan program Sevgi Der üyesi Sevim Yıldız`ın açılış konuşması ile devam etti.

Örneğimiz Hz. Fatıma, Hz. Hatice, Hz.Asiye ve Hz.Meryem`dir
Yıldız, Hicri Cemaziyül Ahir Ayının 20. gününde dünyaya gelen cennet kadınlarının efendilerinden, Fahri Kainatın kızı Hz. Fatıma`nın kutlu viladetleri vesilesiyle "Dünya Müslüman Kadınlar Günü" ilan edilen bugünde Hz. Fatıma`nın İslamın ilk yıllarından beri Allah Resulünün etrafında ve hizmetinde pervane misali olduğuna, İslamı yaşamasındaki azim ve gayretine, sade, mütevazi aile yaşantısı, eşine ve çocuklarına bağlılığı ve fedakarlığına, hele, hele tesettürüne gösterdiği ehemmiyeti hatırlatmak amacıyla Sevgi-Der Kadın Kolları olarak, bu sevinçli günde "Hz.Meryem ve İffet" konulu etkinliği yaptıklarını belirtti.

İffet ve hayânın küçümsendiği, Allah`ın farz kıldığı tesettürün artık önemsenmediği ifade eden Yıldız, fuhuşatın artığı bu çağda bir Fatıma, Meryem ve bir Asiye olabilmek en büyük erdem ve büyüklük olduğunu kaydetti. Her insan kendisine birilerini örnek aldığını ve Müslüman hanımlarında örnek alacağı kişilerin edep ve hayâdan yoksun, ahiret endişesi olmayıp eğlence peşinde koşan insanlar olmaması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Özellikle Allah`ın gazabını üzerine çeken, televizyon ve dizi karakterleri bize asla ve asla örnek olmamalı. Bizim örnek alacağımız temiz ve pak olan iffet ve hayâ duygularının zirvesine çıkmış Hz.Fatıma, Hz.Hatice, Hz.Asiye ve Hz.Meryem olmalıdır" şeklinde konuştu.

Kur`an`ı Okuyup Emirlerine Uyacağımıza Söz Veriyoruz
Sevgi Der kız ilahi grubunun okuduğu ilahilerin ardından söz alan Gülcan Çöklü iffet konulu bir konuşma yaptı. 80 seneyi aşkındır birileri ve 30 senedir bölgemizden de başka birileri, omuz omuza vererek Müslüman kadınları Kur`an ve Allah`ın emri olan örtüden uzaklaştırma gayretinde olduklarını ifade eden Çöklü, onarılması büyük zararlar verdiklerini söyledi. Çöklü, "Ama artık biz Müslüman bayanlar özellikle genç kızlar burada… Şimdi, bu hayâsızlık akımına dur diyeceğimize ve Kur-an`ı okuyup emirlerine uyacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Lüzumsuz, geçici ve günahlı zevklerin akıbetinin elemler ve pişmanlıklar olduğunu dile getiren Çöklü, "Bizler, özellikle gençler, birer anne adayıyız. Annelik kutsal bir vazifedir. Meryemvari iffet, hayâ ve temizlik isteyen bir görevdir. Çünkü Hz. İsa gibi hayırlı, salih evlatlar için bu tavır gereklidir" ifadelerini kullandı.

Erkek içinde, kadın içinde, iffet ve hayanın gerekli olduğunu vurgulayan Çöklü, "Çarşı pazarlarda ve en önemlisi de okullarda, Hz. Şuayb`ın kızlarını örnek alıp, erkekler topluluğunun içine mecbur kalınmadıkça karışmamamız, Müslüman kadın olmamızın gereklerindendir" dedi.

Tesettürünüzle Eğitiminizi Tamamlayın
Hz.Meryem`in Mescidi Aksa`da ki ilim tahsiline hahamların, yani oranın yöneticilerinin ne kadar engel olmaya çalıştıklarını aktaran Çöklü, "Ama Hz.Meryem gösterdiği gayret ve iradeden dolayı hahamları mağlup edip eğitimini Mescidi Aksa`da, iffetli bir şekilde tamamlamıştır. Siz Çağın Meryemleri de Meryemvari tesettürünüzle eğitiminizi tamamlayın. Engeller sizi yıldırmasın, küçük Meryemler bu hayırlı yolda çoktan yol aldılar. Şimdide sıra liselerde okuyan siz ablalarındadır. Gelin hep birlikte önce nefisimizi, ailemizi sonrada toplumumuzu ıslaha çalışalım. Çünkü toplumun ifsadı bizden başladı, ıslahının da biz bayanlardan başlaması gereklidir" diye konuştu.

Daha sonra program şiir dinletisi, Hz.Meryem`in annesinden Allah yoluna adanmak için ayrılış sahnesini konu alan kısa tiyatro gösteriminden sonra Sümeyye Ürük söz aldı. Ürük, Hz. Meryem`in İslama adanmışlığı ve günümüz Müslüman kadınlarının İslam davasına adanmışları temalı Kürtçe konuşma yaptı.

"Meryem`i her zaman dilinizin ucunda tutun" diyen Ürük, "Ey kıymetli anne ve bacılarımız! Yüce Allah bize diyor ki, Hz. Meryem`i zikredin, yani bir kere değil her daim Hz. Meryem`den söz edin. Her zaman Meryem dilinizin ucunda olsun. Her daim Meryem gözünüzün önünde olsun. Her daim Meryem hatırınızda olsun" dedi.

Hz. Meryem Nefis Zincirini Kırdı
Hz. Meryem`in Allah yolunda kendini feda ettiğini belirten Ürük, "O da kendini feda etti. Canını, yüreğini Allah`ın davasına verdi. Kendini dünya ziynetine vermedi, kendini Avrupa örf ve adetlerine vermedi, kendini heves ve nefise vermedi. Meryem nefis zincirini kırdı. Bugün Allah`ın davası için bizler heves ve nefisten kurtulamıyorsak, bizler fedakarlıktan bahsedemeyiz" şeklinde konuştu.

Sevgi Der kız ilahi grubunun okuduğu ilahilerin ardından etkinlik Kur`an`ı Kerim tilaveti sona erdi.
(Veysi Rüzgar - İLKHA)
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/05/13/Resim_1336923102.jpg
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/05/13/Resim_1336923119.jpg
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/05/13/Resim_1336923135.jpg
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/05/13/Resim_1336923153.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/05/13/Resim_1336923170.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/05/13/Resim_1336923188.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir