• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
Sason'da Öğrenci Yurdu Açılışı ve Temel Atma Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason'da inşaatı biten erkek öğrenci yurdunun açılışına katıldı. Sason'a gelen Maliye Bakanı ve beraberindekiler, İlçe Kaymakamı Bahadır Yörük, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, AKP İlçe Başkanı İlham Aydın ve partililer tarafından karşılandı.

İlçede yeni yapılacak olan kız yurdu temelinin açılışında bir konuşma yapan Şimşek, "Bugün temelini atacağımız kız öğrenci yurdu Sason'da yetişen bütün kızlarımız için çok önemli bir fırsat doğuracaktır. Eğitim her şeyin başıdır, eğitim en temel önceliğimizidir" dedi.

Bütçeden en fazla payı eğitime yatırdıklarını belirten Şimşek, "Derince köyünde bir YİBO yapıyoruz. Sason'da bir Anadolu Lisesi ihale aşamasında inşallah, onun da temelini atacağız. Özelikle Sason'a bir İmam Hatip Lisesi, bir Kız Meslek Lisesi, birde Halk Eğitim Merkezi, bir Devlet Hastanesinin ek binası gibi birçok projeyi hep beraber gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Sason'da açılışa katılan Milletvekili Ziver Özdemir, düzenlenen törende bir konuşma yaptı. 200 kişilik kız yurdunun temelini atıp, erkek öğrenci yurdunun açılışını yapan Özdemir, tüm ilçelere yönelik önemli eğitim tesislerinin kazandırıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan erkek yurdunun açılışı yapıldı. Bakan Şimşek burada yurdun hayırlara vesile olmasını diledi. Şimşek, vatandaşların sorunlarını ve İl Müftüsü İlhami Güngör'den Merkez Cami hakkında bazı sorunlarını dinledi. (Kadir Çelik, Uğur Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir