• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
İHH`dan Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Suriye`ye belgesel çekmek için giden ve Esed rejimince tutuklanan Gazeteci Adem Özköse ile Kameraman Hamit Coşkun için yoğun çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı bugün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada vakıf olarak birçok savaş ve çatışma ortamında başta çocuklar olmak üzere sivillerin korunması ve kurtarılması için çok ciddi çabalar ortaya koyduklarını belirtildi.

Suriye krizi ile ilgili de bütün süreci takip etmiş ve halen de bu yönüyle yakinen takip etmekte olduklarını, Türkiye sınırında ve Lübnan sınırında bulunan mültecilere düzenli yardım dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve bir yandan da bu krizden etkilenen masum sivillerin korunması ve kurtarılması için çabalar ortaya koyduklarını belirtti.

Bu süreçte katkı sağlayan ve bu çabayı beraber yürüttükleri MAZLUMDER`e, Türkiye, Suriye ve İranlı taraflara, medya kuruluşları ve resmi kuruluşlara teşekkürlerini sunan İHH, "Suriye`de bir yıldır devam eden süreçte bölgeye haber amaçlı giden bazı gazetecilerin kimisi hayatını kaybetmiş, kimisi de yaralanmıştır. Bu arada yaşanan olayları takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bölgeye giden ve tutuldukları belirtilen 13 gazetecinin de kurtarılması için çabalarımız devam etmektedir. Özgürlük ve adalet bekleyen tüm insanlar için çabalarımızı devam ettireceğimizi belirtiyor saygılar sunuyoruz" denildi.
(İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir