• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
YYÜ'den "Taciz İddiasına" Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada "12 Mayıs 2012 tarihinde bazı yayın yer alan "Üniversitede taciz iddiası" başlıklı haberlere ilişkin olarak üniversitemiz doğru bilgileri verme amacıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur." denildi.

 

Prefabrik kız yurdunda 16 adet güvenlik kamerası ve 24 saat görev yapan 3 bayan güvenlik görevlisinin çalıştığı vurgulanan açıklamada, "Söz konusu olayla ilgili bir kişi güvenlik kamera kayıt sistemimiz aracılığıyla tespit edilmiştir. Olayın vuku bulduğu anda Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Güvenlik Şefliği prefabrik kız yurduna gitmiş emniyet görevlilerini olay yerine davet edip, güvenlik kamera kayıtlarını yetkili kişilere teslim etmiştir. Güvenlik kayıtlarını inceleyen emniyet görevlileri kişiyi tespit etmiş, gözaltına almış ve olay girişim aşamasındayken engellenmiştir. Söz konusu kişi üniversitemiz personeli olmayıp, yerleşkemiz alanında şu anda yapılan yeni binalar, güçlendirme çalışmaları vb. işlerde çalışmakta olan bin beş yüze yakın işçiden biridir." İfadelerini kullanıldı.

 

Olayın takipçisi olunacağı belirtilen açıklamada"Üniversitemiz yönetiminin birinci önceliği öğrencilerimiz için maksimum düzeyde güvenliği alınmış bir yerleşkedir. Öğrencilerimizin yeme, içme barınma gibi ihtiyaçlarının yanı sıra her türlü güvenlik önlemi de titizlikle alınmaktadır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal depremin olduğu ilk günden bu yana tüm süreci yakından takip etmektedir. Bizzat kendisi zaman gözetmeksizin öğrencilerin ders alanları ve diğer yaşam alanlarını birebir kontrol etmekte, öğrencilerin sorunlarını dinlemekte ve çözümler üretmektedir. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın her anlamda güvenliğini sağlamak için tüm tedbirler üniversitemiz tarafından alınmaktadır." İfadeleri kullanıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir