• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MİNHAP: "Özgürlüklere Pranga Vuruluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - MİNHAP (Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu) tarafından yapılan açıklamada "Yargı, anlam verilemeyecek ve izahatı yapılamayacak bir karara daha imza attı. Daha önce benzer kararlara imza atan yargı tamamen ideolojik bir karar vererek suç sayılması imkânsız olan insani ve temel hak olan davranışı suç görerek cezalandırma yoluna başvurmuştur." ifadelerine yer verildi.

KIZINI DESTEK OLAN ANNE CEZALANDIRILDI
"Allah'ın emrini yerine getirerek eğitimini devam ettirmek isteyen kızına destek olan annesine böyle bir cezanın verilmesini anlamak mümkün değildir." denilen açıklama da şu ifadelere yer verildi: "Hür iradesi ve inancı gereği Allah'ın emrini yerine getirerek eğitimini devam ettirmek isteyen tertemiz yürekli bir kız çocuğu. Tamamen masumane ve İslami kimliğine uygun davranan, çevresine zerre kadar rahatsızlık vermeyen, yüreği tertemiz olan Gaziantep Şehitkamil İMKB İlköğretim öğrencisi Şüheda Çevik kendisine destek veren annesi Güllü Çevik skandal bir hukuk kararı ile cezalandırılıyor. Kızını okula ve sınıfa almayan okul idaresine haksızlık yaptıklarını dile getirdiği için önce gözaltına alınan ve daha sonra devam eden yargılama süreci sonunda 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik'e verilen cezayı anlamak ve açıklamak mümkün görünmüyor"

HÜKÜMET İVEDİ OLARAK ADIM ATMALI
"Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak verilen bu kararın hukuk ilkelerini zedelediğini özgürlüklere pranga vurduğunu ve 28 Şubat'ın izlerini taşıdığı inancındayız" denilen açıklamada "Kararın biran önce gözden geçirilmesini, verilen cezanın kaldırılmasını, İnsani ve temel bir hak olan eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasını ve başörtünün hem eğitimin tüm kademelerinde hemde Kamu alanlarında serbest olmasını bu konudaki düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını başta hükümet ve ilgili tüm bakanlıklar tarafından yapılmasını, bu tür haksızlıkların bir daha tekrar etmemesi için önlemlerin alınmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir