• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu'ndan Güllü Çevik'e Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Kayalı Parkta düzenlenen 144. hafta basın açıklamasında, Gaziantep'te kızını başörtülü olarak okula göndermek istediği için yargılandığı mahkeme tarafından 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik'e destek verildi.
Açıklamada, Gaziantep'te yaşanılan olayın sosyal hukuk devletiyle bağdaşmadığı vurgulandı.

 

Platform adına basın açıklamasını okuyan Mevlüt Doğan Gaziantep teki öğrenci şüheda Çelik'in eğitimini engelleyenlerden hesap sorulup sorulmayacağını merakla beklediklerini söyledi.

 

Doğan açıklamasına şöyle devam etti: ''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dİnçer, bir üniversitede yaptığı konuşmada 12 yıllık kesintisiz eğitimi savunurken 66.ayını dolduran çocukları okula kaydedeceklerini kaydı yaptırmayan öğrenci velilerinden bunun hesabını soracaklarını söylüyor. Aynı milli eğitim bakanı Gaziantep Şehit Kamil İMKB ilköğretim okulu öğrencisi Şüheda Çevik'in annesi Güllü Çevik'e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi hakkında ne düşünüyor? Ve çocuğunun eğitimini engelleyenlere de hesap sorabilecek mi? Merakla bekliyoruz.''

 

,"Ezan Dinin Şiarlarındandır"
Ezan karşıtı düşünceleri de eleştiren Doğan ''Ezan dinin şiarlarındandır, Ezan bir duyurudur, Ezan ilandır, Ezan şahitliktir, Ezan kul olmaya çağrıdır. Namazda gözü olmayanın Ezan konusunda söz söylemeye hakkı yoktur.
28 şubat post modern darbenin sözcülüğüne soyunan sivil uzantıları durumundaki tiyatro oyuncusu yada aktör aktris unvanını alan bu grühun son günlerdeki ezan muhabbeti ilgi ile takip edilmekte ezan karşıtı düşüncelerin beyin ölümü gerçekleşmiş olup hayat destek ünitesi fişini kimin yada kimlerin çekeceği merak konusudur. Ezan karşıtı bu azgın azınlık devletten aldığı desteklerin bu halktan toplandığını ve bu halkın değerlerine karşı olunamayacağını bilmelidirler."dedi.

 

"TV'ler Aileyi Parçalıyor RTÜK Sadece Seyrediyor"
Konuşmasında TV'nin aileyi kötü yönde etkilediğini ifade eden Doğan; '' TV'ler aileyi parçalıyor RTÜK sadece seyrediyor.batı kültürü ile yetişmiş senaristlerin toplumu bozmak için kaleme aldığı çarpık ilişkili dizileri ekrana taşıyan TV'ler dini ve aileyi koruma kaygısı olmaksızın yayınlarını sürdürürken, vatandaşların söz konusu dizilere ilişkin şikayetlerini inceleyen Rtük, sadece ''uyarı'' gibi en hafif yaptırımla konuyu geçiştirmeye çalışıyor. Toplumumuzda aile hayatını yıkıcı dizilerdeki rezilliklerin cezalandırılmasını istiyoruz onarlı şiddetle kınıyoruz. Aksi takdirde Rtük eliyle aile yapımız yıkılmış olacaktır. İstatisliklerde bunu apaçık ortaya koymaktadır'' şeklinde konuştu. (M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir