• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Bu Ceza Tahammülü Aşmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İlköğretimde başörtüsü yasağı en katı şekilde devam ediyor. Yasakçı okul yönetimleri, başörtüleriyle okumak isteyen kız çocuklarına baskı uyguluyor ve bu çocukları keyfi bir şekilde çocukları okularına almıyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Bursa`da başörtülü kız öğrencisinin velisine verilen 6 aylık hapis cezasının ardından şimdi de Gaziantep`te başörtülü kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

 

Anneyi Kahreden Ceza!..
Gaziantep Şehit Kamil İMKB İlköğretim Okulunda okuyan Şüheda Çevik, başörtülü olduğu gerekçesiyle aylardır okula alınmıyordu. Yapılan bu haksızlığı gidermek isteyen anne Güllü Çevik yaklaşık 4 aydır önce şikâyet için gittiği polis karakolunda savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen anne Çevik, ayını gün içinde serbest bırakılmıştı. Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan anne Güllü Çevik'e 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

 

Yasalar Derhal Revize Edilmelidir
Verilen karar hukukçular tarafından "hukuk garabeti" olarak yorumlanırken, Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından da tepkiler gelmeye başladı. Konu ile ilgili görüşlerini İlke Haber Ajansı ile paylaşan 44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı M.Emin Beyaz, verilen karara tepki göstererek, yasaların derhal revize edilmesi ve yeni bir anayasanın düzenlenmesinin vaktinin geldiğini kaydetti.

 

Gaziantep'te başörtülü kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi karşısında duyduğunda şok olduğunu belirten Beyaz, "Bu olay artık ivedilikle yeni bir Anayasanın düzenlenmesinin vaktinin geldiğinin göstergesidir. Yasalar derhal revize edilmelidir bir öğrencinin eğitimden koparılması mümkün değilken hakkını savunan bir annenin karakolda maruz kaldığı durum daha sonra çarpılacak hapis cezası açıkçası bizleri hayretler içerisinde bırakıyor. Bu ülke derhal kişisel ve hak özgürlüklere dikkat edilecek şekilde yasalarını zahir etmeleridir bu tür mağduriyetler giderilmelidir. Bu gibi şeyler tahammülü aşmıştır yetkililere buradan sesleniyoruz, derhal bütün yasaların kişisel hak ve özgürlüklere paralel bir şekilde geliştirilmesi ve gayret edilmesini umut ediyoruz.'' Şeklinde konuştu. (Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir