• DOLAR 32.283
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2404.312
  • ...
'Şehadet Kayıp Değil Kazançtır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 5 Mayıs 2011 tarihinde PKK/BDP yandaşları tarafından dernek çatısında vurularak katledilen Yüksekova Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna'nın şehadet yıldönümü nedeniyle "Übeydullah Durna Şahsında; Şehadetin Önemi" programı Mustazaflar Cemiyeti'nde düzenlendi.

 

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri programın amacını şöyle anlattılar: "Amacımız 5 Mayıs 2011 tarihinde Marksist örgüt yandaşları tarafından şehit edilen Şehit Übeydullah Durna'yı yâd etmek ve Onun şahsında bütün İslam şehitlerine olan muhabbet ve sevgimizi göstermektir. Yetkililerden bu konu üzerinde durmalarını ve failin bir an önce bulunup cezasını çekmesini istiyoruz."

 

Açıklamanın ardından genç sanatçıların ilahileri ile duygusal anlar yaşandı. Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, Şehadetin bir kayıp olmadığını tam aksine bir kazanç olduğunu belirterek, sahabelerin şehadete olan aşklarını anlattı. Şimşek; "Sahabelerin şehadete olan aşkları sayesinde bir avuç olmalarına rağmen dünyaya meydan okumuşlardır. Şehadet öyle güzel bir şeydir ki şehadet mertebesine ulaşıp Cennete girmelerine rağmen tekrar tekrar Dünyaya gelip şehit olmak isterler. Çünkü o makamın mükâfatını biliyorlardır" ifadelerini kullandı.

 

Şimşek son olarak, Müslümanların sayısının fazla olmalarına rağmen dünyanın her yerinde zulüm gördüklerini, bunun tek sebebinin ise, şehadet duygusunun kaybedilmesi ve dünyaya olan sevginin artması olduğunu kaydetti.

 

Konuşmanın ardından Şehit Ubeydullah Durna'nın biyografisi okundu. Biyografi ve şiir okunurken duygusal anlar yaşandı ve sık sık tekbirler getirildi.

 

Program yapılan ikramlar ile son buldu. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir