• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
50 yıldır Peygamber Mevlidi`nde Buluşuluyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balıkesir`in Manyas ilçesine bağlı Çamlı köyünde 50 yıldır sürdürülen Peygamber Mevlidi geleneği, bu yıl da 10 bin kişiyi biraraya getirdi. Yurtiçi ve yurdışından binlerce insanın buluştuğu bu güzel gelenekte misafirlere yemek ikramı da yapılıyor. Bu yıl 2 ton et kullanılan yemek için 4 dana ve 40 koyun kesilmiş.

Çamlı köyü, bu yıl yine Kutlu Doğum Haftası kapsamında Peygamber Mevlidi`ne evsahipliği yaptı. İlki 1962 yılında uygulanan bu gelenek, hiç aksamadan devam ediyor. Türkiye`nin farklı illerinden çok sayıda vatandaşın yanısıra yurtdışından da misafirler geliyor. Mevlit dolayısıyla köyde adeta bayram havası yaşanıyor. Meydan ve caddeler süslenirken panayır da kuruluyor. Yemek, köy okulunun bahçesine koyulan masalarda yeniyor.

Balıkesir ve Türkiye`ye örnek olan bu güzel geleneğe, bölge halkı "Peygamber Mevlidi" adını vermiş. Her yıl Türkiye`nin tanınmış hocaları konuşmacı olarak katılıyor. Bu yıl, Bursa eski vaizlerinden Mustafa Acet vatandaşlara hitap ederek, İslâm`ın doğru temsili konusuna değindi. Köy camisinde Kur`ân ve ilahiler okunuyor. 500 kişilik nüfusa sahip Çamlı`da, Dağıstan göçmenleri yaşıyor. Hayırseverliğiyle bilinen köy, tam bir Peygamber âşığı. Hz. Muhammed (SAV) için çeşitli etkinlikler düzenlenen köyde her yıl hatimler okunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir