• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Silahlar Mutlaka Susmalı, Siyasete Şans Tanınmalı
HAK-PAR Diyarbakır İl Örgütü'nün 5. Olağan kongresinde konuşan Kürt yazar ve siyasetçi Kemal Burkay, Dünya ve bölgedeki değişimin, Türkiye'yi Kürt sorununu çözümüne zorladığına işaret ederek, "Yeni dönemdeki dünya ve bölgenin değiştiği bir dönemde mücadeleyi legal, demokratik, barışçıl yöntemlerle sürdürmek gerekiyor. Silahların susması ve siyasete şans tanınması gerekiyor" diye konuştu.

Analizlerin Sonuçları Beklenmeli
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Erkan, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen ve okullarda zehirlenmelere yol açan 'Okul sütü Akıl küpü' projesini değerlendirdi.

Diyarbakır Söz: Tepe'yi Su Bastı
Diyarbakır ve Siirt'te sağanak yağış sele dönüştü, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Diyarbakır ve ilçeleri ile Siirt il merkezinde, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, sele dönüştü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı, trafik ise felç oldu.

Güneydoğu Güncel: 3. Kutsal Kent: Diyarbakır
Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk, Diyarbakır'ın Mekke ve Medine'den sonra İslam inancına göre dünyanın 3'üncü kutsal kenti olduğunu söyledi. Fethedildikten sonra şehirde bulunan insanların, kendi dinlerini yaşama noktasında özgür bırakıldığını belirten Arıtürk, "Fetih sırasında şehit olan 27 Sahabe ve Nebi, Hz. Süleyman Camii altında yan yana yatıyor. Bunlardan sonra çeşitli tarihlerde kente gelen 541 sahabenin mekanı, yine Diyarbakır'da farklı yerde bulunuyor" derken, kentin 'İnanç turizminde' hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Silvan'da Patlayıcı Bulundu
Önceki gün Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Silvan Barajı açılış programına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre Şehircilik ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kullanması beklenen karayolunda özel yapılmış el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi.

O, Ergani'nin En Yaşlısı
103 yaşında. İlçede yaşayan en yaşlı insan konumunda olan İbrahim dede, Kore savaşında yara almadan kurtulan kahramanlar biri. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir