• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Sarıhamzalı Beldesi`nde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı beldesinde `Kutlu Doğum` programı düzenlendi. Platformun beldede ilk kez düzenlediği kutlu doğum etkinliği, Yenicami önünde gerçekleşti. Çoğunluğu Zaza olan belde halkı programı ilgi ile izlerken birçoğu ise etkinliği ailece damlarından takip etti.

Kuran tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Kervan ve Grup İhya`nın seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Zaza`ca parçalarla devam etti. Kürtçe Mevlid`i Şerifin de okunduğu programda hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Ekrem Derdiyok, peygamber efendimize duyulan muhabbetten bahsetti. O sevginin hiç bitmeden artarak günümüze ulaştığını belirten Molla Ekrem, "Siz kardeşlerim buraya Peygamber efendimizi sevdiğiniz için geldiniz. Peygamber Efendimiz Mekke`den Medine`ye Hicret ederken Medinelilerin erkekleri de, kadınları da, çocukları da, kızları da, yaşlıları da, gençleri de, hepsi peygamberimizi karşıladılar. Tıpkı sizin gibi. Siz nasıl buraya Peygamberimiz için geldiniz, onu karşıladınız, Medineliler de aynı öyle karşıladılar. Kadınlar, kız çocukları taleal badru aleyna diyorlardı. Peygamber efendimiz Neccar oğullarının kız çocuklarının yanına gelerek; siz Muhammed`i çok mu seviyorsunuz?` Onlar, `evet çok seviyoruz` diye söyleyince Peygamberimiz: `Allah`ım şahit ol. Senin Resul`ün de onları çok seviyor.`buyurdu. Ben de buradan şunu söylüyorum: ` Rabbim şahit ol. Buradakiler de Resulünü çok seviyorlar, onun için buraya geldiler." şeklinde konuştu.

Allah`ı razı etmenin tek yolunun Resulünü sevmek ve ona itaatten geçtiğine dikkat çeken Molla Ekrem, `Dikkat edin` Eğer kendinizi Allah`a sevdirmek istiyorsanız onun yolu peygambere itat etmekten geçer, peygambere tabi olmaktan geçer. Hz Muhammed`i kendine örnek almaktan geçer. Peygamberimizin izinden yolunda yürümekten geçer."dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program, ilahi ve ezgilerle devam ederken yapılan dua ile son buldu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir