• DOLAR 32.257
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2496.993
  • ...
Bitlis Umut Kervanı 2018 faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, Bitlis'te 2018 yılı içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı. Umut Kervanı'nın Bitlis'teki faaliyetlerini açıklayan vakfın temsilcilerinden Şahabettin Subaşı, ihtiyaç sahibi ailelere, yetim ve kimsesizlere yardımda bulunmanın İslami ve insani bir vazife olduğunu vurguladı.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Subaşı, "Bitlis Umut Kervanı olarak 2018 yılında 300 aileye gıda, kırmızı et ve ayakkabı yarımında bulunduk. Arakan ve Yemen'e destek için yapılan kampanyaya katılarak, 10 bin TL nakdi yardım yaptık. Yetimler için aylık nakdi yardımlarımız bulunmaktadır. Yaptığımız yardım faaliyetlerini hayırseverlerle paylaşıyoruz. Hayırseverlerin bize ulaşan yardımlarını tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardımlarımızı devamlı yapmaya çalışıyoruz. Olumsuz kış şartlarına rağmen ihtiyaç sahi ailelere ulaşarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." dedi.

Bitlis dışında yaşayan Bitlisli hayırseverlerin kentte yardım gönderdiklerini hatırlatan Subaşı, bu hayırseverlerin kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında bulunarak, şunları söyledi: "İl dışında yaşayan Bitlisli hayırseverler, her yıl Bitlis'te yardımlarını gönderiyorlar. Bize ulaşmaları halinde, bu yardımlarını tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracağız. Şu an bizde 500 ihtiyaç sahibi ailenin bilgileri mevcuttur. İmkanlarımız dahilinde bu ailelere yardım yapıyoruz. Tekrardan buradan Bitlis ve Bitlis dışında yaşayan Bitlisli hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu ihtiyaç sahibi ailelere umut olalım."

Subaşı, 2018 yılında Arakan ve Yemen'e 10 bin TL nakdi yardımla birlikte, 300 aileye toplamda 50 bin TL değerinde yardım yaptıklarını belirtti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir