• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adıyaman`da 112 Acil Servisine 4 yeni ambulans takviyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman il genelinde 31 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda toplam 45 adet tam donanımlı ambulans hizmet vermekte olup, yeni hizmete dâhil edilen 4 yeni ambulans ile birlikte bu sayı 49'a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a gönderilen ambulanslar Kâhta, Sincik, Gölbaşı ve Tut 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna tahsis edilerek hizmet vermeye başladı.

Vali Aykut Pekmez, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz'le birlikte Sağlık Bakanlığınca Adıyaman ilçelerine tahsis edilen ambulansları inceleyerek, anahtarlarını şoförlere teslim etti.   

Valilik önünde düzenlenen ambulans dağıtım töreninde konuşan Vali Aykut Pekmez "Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize 4 yeni ambulans tahsis edilmiş bulunuyor. Böylelikle 45 olan ambulans sayımız bugün hizmete sunacağımız 4 tam donanımlı ambulansla birlikte 49'a çıkmış olacaktır. Esasında bu teslim töreni sağlık hizmetlerinde ülkemizin nereye geldiğinin bir göstergesidir." dedi.

 15 yıl içerisinde yapılan yatırımlarla sağlık sektöründe fiziksel anlamda hastanelerin baştan sona yenilendiğini dile getiren Pekmez "Teknolojik anlamda hastanelerimiz şu anda dünya standartlarının üstündedir. Daha önce çok az sayıda doktor ve sağlık personeliyle hizmet verilirken, bugün il merkezi ve ilçelerimizde hem uzman hekimlerimizle hem aile hekimlerimizle hem de diğer dallardaki sağlık personeliyle vatandaşlarımıza en iyi ve en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bugün ilimize tahsis edilen 4 ambulansımız acil vakalara müdahale edecek bütün donanımlara sahiptir. Bu yıl malumunuz olduğu gibi çetin bir kış yaşadık. Allah'a şükür gerek mevcut ambulanslarımızla gerekse de uçak ambulansla sağlık hizmetlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadık." ifadelerini kullandı.

Pekmez son olarak " İlimize tahsis edilen bu ambulanslarımız müdahale aracı olarak, Kâhta, Gölbaşı, Tut ve Sincik ilçelerimizde Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılacaktır. Hem bu ambulansların ilimize tahsis edilmesinde hem de bugüne kadar ilimize sağlık alanında yapılan yatırımlarda emeği geçen başta Milletvekillerimiz ve daha önce görev yapmış Valilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, ambulansların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir