• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Mardin`in tarihi çarşıları canlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansının "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında 10 milyon 500 TL'ye mal olacak "Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,  Mardin için büyük bir öneme sahip olan "Mardin'in Tarihi Çarşılarının Canlandırılması Projesi"nin tanıtım toplantısı için bir araya geldiklerini belirtti.

Altındağ, "Mardin Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde toplam 10 Milyon TL değerinde olan projenin 8 milyon TL'sini Ajans olarak biz karşılayacağız. Hibe desteği vereceğimiz projenin tamamlanmasının ardından, atıl duruma düşmüş olan tarihi Mardin çarşılarının tekrar eskisi gibi canlanmasını hedefliyoruz." dedi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman da söz konusu projenin Mardin'in en büyük değerlerinin başında gelen turizm sektörüne büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yaman, görev yaptıkları Mardin Büyükşehir Belediyesi ile yönetim kurulu üyesi oldukları Dicle Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Mardin'de çok sayıda projeye imza attıklarını belirterek, bundan sonra da Mardin için fayda sağlayacak her türlü organizasyona destek vereceklerini ifade etti.      

Programın sonunda Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün ile Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından proje, temsili olarak imzalandı.

Projenin amacı ise şu şekilde belirtildi: Mardin'in kentsel sit alanı olan tarihi yerleşim yerinde bulunan, canlılığını yitirmiş olan geleneksel çarşılarının, rehabilite edilerek cephelerinin iyileştirilmesi ve fonksiyon kazandırılarak yenilenmesidir. Toplam bütçesi 10 milyon 500 bin TL olan projeye Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 8 milyon TL hibe desteği sağlanacaktır. Proje, İnekler Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Leblebiciler Çarşısı, Giyimciler Çarşısı, Sobacılar Çarşısı, Saraçlar (Çarıkçılar) Çarşısı, Tellallar (Revaklı-Sipahiler) Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Yemeniciler Çarşısında bulunan 365 dükkânın rehabilite edilmesini kapsamaktadır.

Programa; Yaman'ın yanı sıra Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı İsa Tunç, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir