• DOLAR 32.29
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2478.432
  • ...
"PKK uyuşturucu ticareti örgütüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "PKK uyuşturucu ticareti örgütüdür." dedi.

"Hiç kimse bana PKK'nın etnik terör örgütü falan olduğunu söylemesin." diyen Bakan Soylu, "Hatta bu gerçeği ABD bile resmi raporlarla itiraf etmiştir." ifadelerini kullandı.

"Küresel uyuşturucu ticaretinin toplam büyüklüğü ile ilgili olarak ulaştığımız alt tahminler 426 milyar dolar. Üst seviye tahmini ise 652 milyar dolar." diyen Soylu, "Yani ortalama 500 milyar dolarlık küresel bir felaket söz konusu. PKK'nın uyuşturucudan elde ettiği gelir yılda 1,5 milyar dolar. Hiç kimse bana PKK'nın etnik terör örgütü falan olduğunu söylemesin. Yalandır, safsatadır ve sahadaki gerçeklerle hiç ilgisi yoktur. PKK, bir insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti örgütüdür. Hatta bu gerçeği ABD bile resmi raporlarla itiraf etmiştir." diye konuştu.

Soylu, şunları söyledi:

"2016'da Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin tamamı toplamda 4,27 ton eroin yakaladı. Bizim tek başımıza yakaladığımız miktar ise 2017 yılında 15 ton, 2018 yılında ise 17,9 tondur. Toplamda da zannediyorum 20 tonu aştık. Terör, uyuşturucu ve göç, birbirleriyle bağlantılı, birbirini besleyen ve ağırlıklı olarak dışarıdan bize gelen tehditlerdir. Özellikle terör ve uyuşturucu paket program gibi. Birbirlerine can suyu veriyorlar. Terör, uyuşturucuya alan ve lojistik imkân oluşturuyor. Uyuşturucu da teröre finansman sağlıyor. Her ikisi de küresel çapta yayılmış durumda." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir