• DOLAR 32.784
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2457.906
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Tüm Batman uyuşturucuya karşı ortak hareket etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazılı açıklama yapan İl Başkanı Şahin, kendilerine gelen talepler ve ricalar arasında uyuşturucunun önünün alınması, uyuşturucu belasından gençlerin kurtarılması taleplerinin ilk sırada yer aldığını söyledi.

Şahin, HÜDA PAR olarak yaygın hale gelen bu uyuşturucu meselesi konusundaki hassasiyetlerinin yıllardır partilerinin bir ilkesi olarak devam ettiğini, uyuşturucu belasının birçok aileyi ciddi anlamda mağdur ettiğini belirtti.

"Parklar, sokaklar, okullar güvende değil"

"Normal hayatta anneler çabuk ağlar. Fakat babalar dahi artık müptela olan evlatları, bu uyuşturucu belasına müptela olan babalar dahi gelip üzerimize ağlıyorlar ve 'Allah rızası için nereye gidiyorsak bir çare bulamıyoruz. Siz bu evlatlarımızı bu uyuşturucu belasından kurtarmaya çalışın. Bizim bir umudumuz siz kalmışsınız' diye gelip bize dil döküyorlar. Ve evlatlarının düştüğü hali anlattıklarında gerçekten yüreklerimiz parçalanıyor." diyen Şahin, gün geçtikçe uyuşturucu kullanımının ilde daha da yaygın hale geldiğini; parkların, sokakların, okulların güvende olmadığını ifade etti.

"Ciddi cezalar verilmeli"

Tüm kurumların uyuşturucuyla mücadele konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Şahin, "Gerçekten bu konu ciddi anlamda mücadele edilmesi gereken bir konudur. Tabii bunu da vurguluyoruz, hem bu mesele sadece emniyetin tedbirleriyle olabilecek meseleler değil. Evet, emniyet, özellikle üzerine düşeni yapmak durumundadır ve son zamanlarda da ciddi mesafeler alındı. İkinci adım, yargının bu konuda ciddi cezalar verme noktasında olması lazım. Yani yargının da bu konuda emniyetin gözaltına aldığı ve tespitini yaptığı sanıklara ciddi cezai müeyyideler vermesi lazım ki caydırıcı olabilsin." dedi.

"Ebeveynler çocuklarına sahip çıkmalı"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, Müftülük ve STK'ların bir konsensüs içerisinde, el birliğiyle bu mesele üzerinde durmaları halinde sonuç alınabileceğini dile getiren Şahin, HÜDA PAR olarak bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Açıklamasının devamında Şahin, "Batman halkı olarak da bizlerin de bu konuda çok ciddi bir duyarlılık göstermesi lazım. Ebeveynlerin çocuklarına sahip çıkması lazım. Çocuklarını bu ortamdan uzak çevrelere adapte etmesi lazım. Yoksa gün geçtikçe maalesef bu yaramız derinleşecek ve aileleri daha beter duruma sokacaktır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir