• DOLAR 32.23
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2460.48
  • ...
Profesyonel dalgıç baraj gölünde boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapımı süren Afrin Barajı gölüne kapak onarımı için giren profesyonel dalgıç Mehmet Genç, boğularak hayatını kaybetti.

Olay, Şahinbey ilçesi Akbayır Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, profesyonel dalgıç Mehmet Genç (54), yapımı süren Afrin Baraj Gölü'ne kapak onarımı için dün öğle saatlerinde dalış yaptı.

Baraj sularının 20 metre derinliğinde bulunan boru üzerinde tadilat çalışması için dalış yapan Genç, uzun süre dışarı çıkmayınca, baraj görevlileri, durumu jandarma ve arama-kurtarma ekiplerine bildirdi.

Haber verilmesi üzerine baraja gelen jandarma ile arama-kurtarma ekipleri, gölde Genç'i bulamayınca Adıyaman Emniyet Müdürlüğü su altı polislerinden destek istediler. Dün gece ara verilen ve bu sabah yeniden başlatılan çalışmalarda Genç'in cansız bedenine ulaşıldı.

Genç'in cesedi vinç yardımı ile yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından karaya çıkarıldı.

Bu sırada baraj gölü kıyısında bekleyen 4 çocuk babası Genç'in yakınları ölüm haberiyle gözyaşına boğuldu. Genç'in cenazesi otopsi işlemleri yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir