• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya tartışmalı füzesini tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması (INF) tartışmalarının odak noktası haline getirdiği 9M729 füzesi, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yabancı askeri ataşelerin de katıldığı bir brifingde ilk kez tanıtıldı.

Brifingde konuşma yapan Rusya Füze ve Topçu Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mihail Matveyevskiy, 9M729 füzesinin azami menzilinin 480 kilometre olduğunu ve anlaşmanın koşullarına uygun olduğunu öne sürdü.

ABD, Rusya'nın yeni füzesinin anlaşmanın 500 ila 5 bin kilometre menzilli kara konuşlu kruz ve balistik füzelerin üretilmesi, test edilmesi ve kullanılmasını yasaklayan INF'yi ihlal ettiğini belirterek anlaşmadan ayrılma niyetini açıklamıştı.

Rus ordusunun füze ve topçu birlikleri komutanı Korgeneral Mikhail Matveevsky, yabancı askeri ataşelerle yaptığı toplantıda füzenin 480 kilometre menzili olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Silah Kontrolu Sorumlusu Andrea Thompson ise Moskova'nın iddialarının "yetersiz" olduğunu, füzeyi görmekle menzil kapasitesinin doğrulanamayacağını belirtti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir