• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
Facebook ve Instagram`dan Maduro`ya emperyalist hamle
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Artık uluslararası emperyalizmin “Firavun Sihirbazları” haline geldikleri herkesçe bilinen Instargam ve Facebook, ABD Başkanı Trump'ın Venezüella muhalefet liderini 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdığını duyurmasının ardından, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kişisel hesabındaki onay ibaresini kaldırdı.

Instagram, Venezülla Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 485 bin takipçili hesabındaki onaylı hesap anlamına gelen 'mavi tik'ini kaldırdı.

Instagram'ın bu hamlesinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezüella muhalefet liderini 'geçici devlet başkanı' olarak tanımasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Facebook ve İnstagram Maduro'nun onaylanmış hesaplarındaki mavi tik işaretini kaldırarak, ABD'nin Venezuella'da seçilmiş hükümete karşı yaptığı bu eylemi desteklemiş olduklarını adeta ilan ettiler.

WİKİPEDİA DA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Wikipedia'da sosyal medya devlerinin benzeri bir hareket yaparak sayfasında yer alan Venezuella Devlet Başkanı lideri Maduro'yu kaldırara yerine Juan Guadio'yu ekledi.

MAVİ TİK NEDİR?

Marka ve tanıdık kişilerin(influencer olarak adlandırılan takipçisi fazla olan ve marka haline gelen isimlerin) Instagram üzerindeki haklarını koruma ve telif altına almak için yapılan işlemlere Instagram hesap onaylama deniliyor. Bu işlem sonunda hesapta kullanıcı adının yanında mavi tik işareti bulunuyor.

İngilizcede “Verified page” olarak isimlendirilen Facebook onaylanmış sayfalar, direkt olarak Facebook tarafından güvenilirliği ve doğruluğu kabul edilmiş sayfa anlamına geliyor.

Facebook‘tan sayfasını onaylatan profiller, işlem sonrası profillerinde mavi tık işaretini görüyorlar. Böylece sayfayı ziyaret eden diğer Facebook kullanıcıları bu sayfanın onaylanmış ve güvenilir bir sayfa olduğunu görüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir