• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Çankaya İmam-Hatip Lisesi Neden Engelleniyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aylardan beri Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çankaya’yaİmam-Hatip Lisesi açılması teklif yazıları Ankara Valiliği ile Milli EğitimBakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü arasında mekik dokumaya devam ediyor.

AnkaraValiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İ.H.L.ne uygunluk şartlarınıtaşıyan okulların isimleri Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bildirildiği haldeher defasında bilinmeyen sebeplerle bir bahane bulunarak yazı geri çevriliyor. Çankaya’yaİmam-Hatip Lisesi açılmaması için ayak mı sürünüyor, yoksa ayak mı direniyor anlamak mümkündeğildir.

Ötedenberi ülkemizin en küçük ilçelerinde dahi İmam-Hatip Lisesi açılmışken veaçılmaya da devam ederken,Türkiye’nin nüfus yoğunluğu itibarı ile en kalabalıkilçelerinden biri olan, sınırları içinde150 kadar ilköğretimi,100 den fazla akademik ve meslek lisenin her çeşidini ve 10dan fazla üniversiteyi bulunduran Çankaya’ya İmam-Hatip Lisesine izinverilmeyişinin acaba gizli sebeplerimi var? Yoksa Çankaya’yı hala bazızihniyetler Türkiye’nin Moskovası mı zannediyor? Yoksa nüfusunun % 99’u Müslüman olan Türkiyenin ilçelerinden farklılıkarzeden, halkımızca bilinmeyen başka tarafları mı vardır? Akla gelen başka bir başka soruda Çankaya’yaİmam-Hatip Lisesi açılmasına izin veren evrakın altına imza atacak yürekli birbürokrat mı mevcut değildir.

Bilindiği üzere İmam Hatip Liseleri, kuruluşundangünümüze ortaya çıkışı ve yapılış şekli, müfredatı, yetiştirdiği öğrencileri vemezunlarıyla Türkiye´nin en önemli dinamiklerinden biri olmuştur. İmam Hatip Liseleriaçıldığı günden beri dini, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzereülkemizin her alanında hizmet veren seçkin şahsiyetler yetiştiren, milletdevlet kaynaşmasının, milli ve manevi değerlere bağlılığın en güzel örneğidir.


Halkımız aşından ekmeğinden, dişindentırnağından artırarak yaptırdığı yüzlerce İmam-Hatip Lisesini hiçbir karşılıkbeklemeden devletine hediye etmiştir. Şimdi halk devletinden özellikle 28 Şubatsürecinde elindne alınan bu okulları istiyor özellikle de acil bir ihtiyaç olanÇankaya’ya İmam-Hatip Lisesi istiyor.


Çankaya’yaİmam-Hatip Lisesi açılması lüks bir teklif değildir, Çankayaİlçesinde ikamet edipte eğitim öğretimini diğer ilçelerde ki İmam-HatipLiselerinde sürdürün yüzlerce öğrenci ve veli için zaruri bir ihtiyaçtır.Açıldığı zaman da İmam-Hatip Lisesinde öğrenim görmeyi tercih edecek binlerceöğrenci ve velinin arzusudur.

Bugün Ankara’nın hemen, hemen bütün ilçelerinde İmam-Hatip lisesi mevcut olmasınave Çankaya İlçesinde gerek akademik, gerekse meslek liselerinin sayıları hergeçen gün artırılmasına rağmen bir tane olsun İmam-Hatip Lisesinin açılmamasıacaba Çankaya ve Çankaya halkı cezalandırılıyor mu? sorusunu da akla getiriyor.

İmam-HatipLisesi orta kısımlarının açıldığı, İmam-Hatip Liselerinin dışındaki okullaraKuran-ı Kerim ve siyer gibi dini derslerin konulduğu ve demokrasi rüzgârınınestirildiği şu dönemde Çankaya İmam-Hatip Lisesinin açılması taleplerineduyarsız kalınması hangi mantıkla izah edilebilir?

Halkın sesine kulak tıkayarak Çankaya’yaİmam-Hatip Lisesi açılması taleplerine duyarsız kalınması Milli EğitimBakanlığımızın en büyük ayıbıdır.


Her geçen gün ahlaki erozyon ve manevitahribatın arttığı, şiddetin insan hakkı ihlallerinin yaşandığı ülkemizde vedünyada sosyal, kültürel ve ekonomik problemlerin buhranını yaşayan halkımıza artıkbu jest çok görülmemelidir.


MilliEğitim Bakanımızdan bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek Çankaya İmam-HatipLisesinin açılması için gerekli adımı atmasını ivedilikle bekliyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir