• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Konya Muhammedi Sevda İle Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya Merkez Karatay Karkent Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğinde binlerce kişi Muhammedi sevda ile coştu. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik Hafız Osman`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kur`an tilavetinin ardından konuşan Mustazaf-Der Konya Şube Başkanı Nezir Tunç, "Peygamber Sevdalıları olarak bizler diyoruz ki Ey Rabbimiz, hayatımıza yön veren tek otorite sensin. Ve Peygamber Sevdalıları olarak diyoruz ki, Ey Allah`ın Habibi, bizler kendi malımıza, ticaretimize ve ailemize verdiğimiz önemden daha fazlasını sana vermeye ant içiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Beş yıl öncesine kadar bu tür programlar meydanlarda yapılmıyordu
Beş yıl öncesine kadar kutlu doğum programlarının meydanlarda böylesine coşkulu bir şekilde kutlanmadığını belirten Tunç, "Dünyanın dört bir yanında ABD gibi egemen güçler bu sevgiyi engellemek isteseler de bu sevgimiz, muhabbetimiz hiç bitmeyecektir. Bundan beş yıl öncesine kadar Kutlu Doğum etkinlikleri böylesine görkemli bir şekilde meydanlarda kutlanmıyor ve pek bilinmiyordu. Ama Allah`a hamd olsun şuan milyonlar dünyanın dört bir yanında Peygamberimize olan muhabbetlerini meydanlarda haykırıyorlar. Bunun örneğini geçen hafta Diyarbakır`da gördük. Diyarbakır`da 1 Milyonu aşkın Peygamber Sevdalıları meydanlarda muhabbetlerini, sevgilerini gösterdiler" şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Grup Kervan ve Kervan Çocuk İlahi Grubu, Peygamberimize yazılmış olan ilahi ve ezgileri seslendirdiler.

 

Muhammedi Sevda
Programa konuşmacı olarak katılan Edebiyatçı-Yazar Mehmet Ali Gönül, "Sizleri buraya toplayan Muhammedi sevdadır ki aşkla böylesine buraya toplandınız. Eğer başka bir şey için olsaydı eminim bu kadar coşkuyla ve muhabbetle toplanılmazdı." dedi.

 

Muhammedi Diriliş
Hz. Peygamberimizin hayatının üç aşamada incelenebileceğini belirten Gönül, "Bunların birinci aşaması Tefekkür`dür. 40 yıllık bir ömür Hz Peygamber hep tefekkür etmiştir. Rüştünü ispat edene kadar hep düşünmüştür. Hangi etken kız çocuklarını diri diri gömüyor? Bunu neden yapıyorlar? Düşünüyordu Peygamberimiz. Fuhuş, faiz, belasına girmiş toplumun halini düşünüyordu. İşte düşünmek için Hira`ya girdi. Bir çıkış yolu olmalıydı. İşte bu sorunlara bir çözüm bulabilmek için düşünüyordu. Tefekkür dönemi vahiyle bitti. Ve ikinci aşama başladı. Hz. Peygamber her türlü zorluğa rağmen imanı inşaa etmek için uğraştı. Hz. Peygamber yürekleri imanla doldurmaya çalışıyordu. Hakaretler gördü, zorluklar yaşadı ama bu yoldan vazgeçmedi. Hz. Peygamber önce İslam`ı emretmedi, hemen namaz kılacaksınız demedi. On üç yıllık süreç içerisinde imanı inşaa etmek için uğraştı. Üçüncü aşama ise medenileşme hareketi idi." şeklinde konuştu.

 

Muhammedi Sevda Bir Biattir
Muhammedi Sevdanın bir biat olduğunu belirten Gönül, "Muhammedi sevda bir biattir. Eğer Konya`da bu yapılıyorsa bu demektir ki buradaki kardeşlerimiz Hz. Peygambere biatini tazeliyorlar. Erkeklerimiz sünneti ihya konusunda gevşektirler. Kadınlarımız çocuklarını yetiştirme konusunda gevşektirler. Toplum bozulmuş olabilir ama gelin bu süreci bir biat olarak kabul edelim. Muhammedi Diriliş ile dirilelim." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından Mustazaf-Der Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen tiyatro gösterimi katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Tiyatro gösterisinin ardından Selami Güneş tarafından seslendirilen ilahilerle katılımcılar adeta coştular.

 

Muhammedi İnkılap
Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre, "Hz Muhammed`in (sav) hayatını anlamak için O gelmeden önceki ve geldikten sonraki döneme bakmamız gerekiyor. O gelmeden önce insanlık bataklık içinde idi. Zina, faiz, içki pislikleri içinde boğuluyorlardı. O geldiğinde bir Muhammedi İnkılap yaşattı. Biz bugün diyoruz ki sana teşekkür ediyoruz. Bize Allah`ı tanıttığı için. Bize zalimleri tanıttığın için ve bize mücadele yolunu gösterdiğin için sana teşekkür ediyoruz Ya Resulullah." şeklinde konuştu.

 

Peygamberimize Duyduğumuz Sevginin İspatı İtaat İle Olur
Peygamberimize duyduğumuz sevginin ispatının ancak itaat ile olabileceğini belirten Emre, "Sevgimiz bir iddiadır. Bu sevgiyi ispat etmek gerek. Bu sevgiyi ispat etmenin yolu ise Resulullah`a itaat etmekle olur. Eğer itaat edip kendisine uyarsak işte sevgimizi ispat etmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Kervan Çocuk İlahi Grubu Peygamberimize yazılmış olan şiirleri okudular. Okunan şiirlerin ardından Siyer yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Öğrenciler arasında yapılan futbol turnuvası sonucunda birinci gelen öğrencilere de Konya Peygamber Sevdalıları tarafından madalyaları verildi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yürütülen salavat kampanyası sonucunda Konya`da toplam 600 Milyon salavat çekildiği açıklandı.

 

Ödül töreninin ardından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman`ın yaptığı kapanış duası ile program sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21974.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21975.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21976.jpg

Emrullah Araz, M.Sait Adiyaman - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir