• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa`nın 2019 yılı yol haritası belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Şanlıurfa'da "2019 Yılı Birinci Ekonomik Durum Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda Şanlıurfa'nın turizm, sanayi ve ekonomik alandaki gelişmeleri ile 2019 yılında ele alınması gereken yol haritası masaya yatırıldı.

2018 yılı içerisinde yapılan yatırımların da ele alındığı değerlendirme toplantısında 2019 yılı için izlenmesi gereken yol haritası hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Özellikle Göbeklitepe başta olmak üzere turizm, sanayi, ekonomi gibi konularda görüşlerin sunulduğu toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 4 proje için protokoller imzalandı.

Protokole göre ajans tarafından Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu,  "Hz. Eyüp Peygamber Makamı Rehabilitasyonu", "Edessa'dan Fırat'a Turizm Yolu Projesi",  "Şanlıurfa Fuar Merkezi'nin Teknik Donanım ve Tefrişatı" ve "Viranşehir - Ceylanpınar Katı Atık Entegre Tesisinin Fizibilite Çalışmalarının Yapılması" konularında maddi destek sağlandı.

"Kavgaları bitirmedikçe refah düzeyini yakalama şansımız yok"

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmesinde Şanlıurfa'nın en çok da zihniyet değişikliğine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Erin, "Kendi aramızdaki kavgaları, didişmeleri bitirmedikçe, en küçük tartışmalarda cana kıymaktan vazgeçmedikçe kalkınmayı, gelişmeyi ve bunların altında yatan refah düzeyini yakalama şansımız yok. Şanlıurfa'nın her ilçesine, her köşesine yayılmış olan bu kavgalardan hızla uzaklaşmamız lazım. Bunun için de zihniyet değişikliğinin gerekli olduğunu biliyoruz. Bu noktada biz, devlet yöneticilerine düşen uzlaştırıcı, birleştirici, ayıpları örtücü, faziletleri ön plana çıkaran bir anlayışı benimsememiz gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bu konuda da oluşturacağımız çalışma gruplarıyla köy köy, mahalle mahalle çıkıp birlikte yaşamanın, dayanışmanın, hoşgörünün güzelliklerini anlatacağız." dedi.

"Şanlıurfa'nın gelişimine katkı sunan tüm çalışmalarda varız"

Protokollerin imzalanmasının ardından değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Şanlıurfa'nın gelişimine katkı sunacak her türlü çalışmalara destek vereceklerine işaret ederek, "Turizm anlamında konaklama dünyanın hiç bir yerinde sadece ve sadece kamu yatırımları ile olmaz. Şu an toplantımızda özel sektör temsilcilerinin hepsi var. Yatırım konusunda şehrimizin planlamalarında otelcilik alanlarının olduğu ve yine sur içi tüm yapılarımızın butik otel yapılabileceği ve başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere hep birlikte tüm yatırımcıları ilimize davet etmemiz lazım. Çünkü otelcilik hizmetinin kaliteli bir şekilde yapılabilmesi için özel sektörün bu işin içerisinde mutlak suretle olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Toplantı, görüşlerin değerlendirilmesi ile sona erdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında düzenlenen toplantıya;  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiğdem, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Karacadağ Kalkınma Ajansı Başkanı Hasan Meral, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, Büyükşehir Belediyesi yönetim kadrosu ve özel sektör temsilcileri katıldı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir