• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İmam hatip öğrencileri "Musiki Yarışması"nda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında yer alan "Genç Sesler Musiki Yarışması" Van'daki imam hatip liseleri ve ortaokulları arasında da düzenlendi.

Musiki kültürünün tanıtılmasını, benimsetilmesini ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla yapılan yarışmanın finali, Tuşba Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

4 lise ve 5 ortaokulun yarıştığı etkinlikte, Mehmetçik Selen İmam Hatip Ortaokulu birinci, Özalp Sağmalı Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu 2'nci, Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu ise 3'üncü oldu.

Lise kategorisinde ise Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Gürpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi 2'nci, Başkale Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 3'üncü seçildi.

Etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Celal Gezici, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Metin Ermiş, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Güzelyıldız, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı M. Ali Uca, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Van'da ilk kez düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Yarışma toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir