• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
"Müslümanlar İslam`ın huzurunu gittikleri her yere götürüyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İbrahim Hakkı Hazretleri İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mekke'nin fetih yıldönümü nedeniyle  bir program düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen program bir konuşma yapan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, birçok İslam liderinin, şehirleri fethederken, Hazreti Muhammed'i başta tevazu olmak üzere bir çok konuda örnek aldığına vurgu yaptı.

Altıok, "Selahaddin-i Eyyubî, Kudüs'e girdiği zaman hoşgörü ve merhametle muamele etmiştir. Yavuz Sultan Selim, Mısır'ı fethettikten sonra İstanbul'da tezahüratla karşılanacağını bildiği ve kibirden korktuğu için gece vaktinde şehre girmiştir. Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri İstanbul'a girdiği zaman kendisine sunulan çiçek ve gül buketlerini vermeleri için Ak Şemseddin hocasını işaret ederek ona vermelerini istiyor. Hıristiyan ve Yahudilere hür olduklarını ve kendilerine hiçbir zarar verilmeyeceğini söyleyerek İslam'ın huzurunu, güvenliğini ve medeniyetini, Müslümanlar bu şekilde gittikleri her yere götürüyorlar. " dedi.

"Dikkatli olmalı ve çevremizi de uyarmalıyız"

Altıok, "Malumunuz yılbaşı kutlamaları ve etkinlikleri yapılıyor. Bizim Ramazan ve Kurban Bayramımız vardır ve Cuma günü de haftalık bayramımızdır. Gayrimüslimler bu bayramları kutluyorlar mı, değer veriyorlar mı, bizim bayramlarımız bizlere yetmiyor mu? Peygamber Efendimiz Medine'ye geldiği zaman malum Medinelilerin eğlendiği iki günleri vardı ama Peygamber Efendimiz, 'Allah, sizlere bu iki günden daha değerli iki gün hediye etti: Ramazan ve Kurban bayramları.'  diye buyurmuştur. Bizim milli, manevi değerlerimiz, kültürümüzün tarihinden miras kalan güzellikler kutlama için yeterlidir. Yani kitap ve sünneti, Allah ve Peygamberi iyi bilmeyen veya bildiğini zan edip, sahip olduğu değerlerin farkında olmayan insanların çılgınca Allah'a isyan yarışına girercesine debelenmeleri, dans etmeleri, içki içmeleri, kumar oynamaları... 'Onlara benzersek onlardan oluruz.'  hadisine binaen dikkatli olmalıyız, çevremizi de uyarmalıyız." ifadelerini kullandı

ÖĞDER Şube Başkanı Murat Kalkan ise yaptığı konuşmada Mekke'nin fetih yıldönümünü hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kalkan, "Bu mübarek fetih gecesinde elbette ki Müslümanlara benzemeli ve gecemizi Müslümanlar gibi geçirmeliyiz. Fetih suresini okuyup, bu gecenin başka fetihler nasip etmesi için Allah'a dua etmeliyiz. Eğlence adı altında içkini su gibi tüketildiği, kumarın oynatıldığı, meydanlarda, kızlı-erkekli kepazeliklerin yapıldığı, binlerce liranın israf edildiği ortamlardan Müslüman kişinin uzak durması onun en önemli görevidir. Suriye, Filistin, Arakan, Yemen ve benzeri Müslüman beldelerd ki kardeşlerimizin durumu ortada iken daha çok hassasiyet göstermeliyiz." diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir