• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma" Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün isteği üzerine her yıl düzenlenen imam hatip liseleri arası "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma" yarışması Bitlis'te düzenlendi. Bitlis'in Ahlat ilçesi Selçuklu Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya; Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yarışmada uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veren Bitlis İl Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas, ezanın Allah'ın bir daveti olduğunu hatırlatarak, ezanın tarihçesiyle ilgili bilgi verdi.

"Genç Bilaller olabilmek hepimizin arzusu olsun"

Elmas, "Siz müezzinler, her bir varlığı Allah'a tespih için çağırıyorsunuz.  Onun için Hazreti Bilal ile özdeşleşmiş olan ezan ile davet ediyorsunuz. Burada da Hazreti Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) işin ehline verilmesini istiyor. Neden yanındakilere söylemedi de bir siyahi olan Bilal'e 'Sen çık, oku.' dedi. Çünkü o zamanda, o yanık sesiyle insanları, en güzel davet edilecek mekâna çağırmak. En çok ehil olan insan o olduğu için Peygamber Efendimiz mübarek Kâbe'nin üzerine çıkmasını istemiş. Onun içindir ki genç Bilaller olabilmek hepimizin arzusu olsun. Ama lütfen şu an yaptığımız hataları yapmamak. En güzel sesli insanları, en güzel itibar edilecek yerlerde istihdam edilmesini sağlamak. Maalesef bugün müezzinlerimizi camilerimize gönderirken, daveti değil de insan ön plana getiriliyor. En güzel ses, en güzel nida, en güzel makam, insanların kulağını rabbine yöneltecek, o davete icabeti sağlayacak usulü ve tertibi kim yapabiliyorsa ona özen göstermek suretiyle müezzinlerimize gereken değeri vermeliyiz." dedi.

"Genç Bilaller oldukça ezanlar dinmeyecektir"

Programda kısa bir konuşma yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise ilçelerinde böylesi güzel bir yarışmanın yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: "Bu gün genç Bilaller oldukça, çoğaldıkça, milli ve manevi duygularıyla güçlendikçe, inanıyorum ki ezanlar dinmeyecek, bayraklarımız inmeyecektir. Ne mutlu bizlere böyle bir nesli bahşedenlere. Rabbim bunların sayısını artırsın. Dereceye giren öğrencilerimi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından çekilen sıra kurasına göre öğrenciler performanslarını sergiledi. Düzenlenen "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma" yarışmasında, Bitlis İhlasiye Anadolu İmam Hatip Lisesinden Haşim Seyit Öyün birinci olurken, Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yusuf İnce ikinci,  Mutki Anadolu İmam Hatip Lisesinden Bilal Arslan ise üçüncü oldu. Program dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verilmesinin ardında çekilen toplu fotoğrafla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir