• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`te "Kur`an`ın Genç Muhafızları" hafızlık yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te, imam hatip liseleri arası "Kur'an'ın Genç Muhafızları" hafızlık yarışması düzenlendi. Bitlis'in Ahlat ilçesi Selçuklu Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya; Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, ilçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yarışmada uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veren Bitlis İl Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas, hafızlığın kolay bir hadise olmadığını hatırlatarak, hafızların yürüyen Kur'an olduğu vurgusunda bulundu.

Peygamber Efendimizin, "Öyle bir ruh şekline kaplar ki mezardan uyandırıldığında, öyle bir fecrin doğuşu gibi her tarafa ışık saçan, parlayan, acaba bu gelen kim diye insanlar hayret içinde kalırlar. Diyecekler ki, keşke bende bu kişi gibi olsaydım. Bende Kur'an'ın hafızı olup da rabbimizin bu ikramına nail olsaydım." hadisini hatırlatan Elmas, hafızlığın bu kadar mukaddes olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından yarışmaya geçildi. Daha önce zarflara konulan süre ve ayetlerin sorulmasıyla birlikte hafızlar terk döktü. Hafızların başarısı ise yarışmayı izleyenlerin takdirini topladı. İki öğrencinin yarıştığı Kur'an'ın Genç Muhafızları hafızlık yarışmasında şehit Mehmet Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Kaplan birinci olurken, ikinciliği de Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden M. Ali Ural aldı.

Yarışmanın ardında her iki hafıza da çeşitli hediyeler verildi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir