• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
"Gayrimüslimleri taklit ederek yılbaşını kutlamak bir gaflettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, yeni yıla gayrimüslimleri taklit ederek girilmemesi gerektiğini belirterek, "Yılbaşında gayrimüslimleri taklit ederek, malımızı israf ederek, harama bulaşarak, yılbaşını kutlamak bir gaflettir." dedi.

Yeni bir yıla girerken, zamanın önemine değinen Genç, "2018 yılını bitiriyor ve 2019 yılının önümüzdeki hafta ilk günlerine adım atıyoruz.  Cenab-ı Allah (Celle Cellaluhu) Kur'an-ı Kerim'de müteaddit sure ve ayetlerde zamanın üzerine yemin etmiştir. We-l Asr, We-l Kamer, We-ş Şems gibi üzerine yemin etmiş ve zamana dikkat çekmiştir. Çünkü zaman bizim için çok önemli, kulluğumuz için önemli, geleceğimizi planlamak için önemli, ahiret hazırlığımızı yapmamız için önemlidir." ifadelerini kullandı. 

"Zaman ve sıhhat insanların kıymetini bilmedikleri iki nimettir"

 Zamanla ilgili Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselatu Vesselam) 'birçok insanın boş zamanının ve sıhhatinin kıymetini bilmekte fazla dikkat etmedikleri' hadisini hatırlatan Genç, "Burada Efendimiz zamanın kıymetine işaret etmiştir. Cenabı Allah'ın zamana işaret etmesi, zamanımızı iyi değerlendirmek, bir günümüzü diğer günümüze eşit yapmamak, ileriye doğru bakmak ve bu zamanımızı ahiretimizin kurtuluşu için vesile kılmamız bizim için çok önemlidir. Başlı başına zaman tek başına bir şey ifade etmez, zamana dikkat edin demek, zamanın kadrini kıymetini bilin demek, onu faydalı bir şekilde değerlendirin anlamındadır." diye konuştu. 

"Bir Müslüman geçmiş, gelecek ömrünün muhasebesini yapmalı"

Müftü Genç, şunları söyledi:

"Bizler, 2018 yılında veya geçmiş ömrümüzü, gelecek zamana adım atarken, artısı ve eksisi ile değerlendirip, zamanın kadir ve kıymetini bilip bilmediğimizin muhasebesini yapmamız gerekir. Bir Müslüman diğer bir yıla geçerken, 'Ömrümü nerede geçirdim zamanımın kadrini bilebildim mi, sıhhatimin kadrini bu zaman içinde değerlendirebildim mi, faydalı işler yapabildim mi?' diye tefekkür etmeli ve geleceğe ait müspet planlamalar içinde olmalıdır. İşte biz yılı, zamanı, böyle değerlendirmekteyiz."

"Gayrimüslimleri taklit ederek, harama bulaşarak yılbaşını kutlamak bir gaflettir"

Yeni bir yıla girerken, gayrimüslimleri taklit ederek girilmemesi gerektiğini vurgulayan Genç,  "Yılbaşında gayrimüslimleri taklit ederek, malımızı israf ederek, dizimize kadar harama bulaşarak, yılbaşını kutlamak bir gaflettir.  Geleceğimize ait hiç bir planlamayı da bu şekil yapamayız. Harama bulaşarak, içki ve kumara bulaşarak kendi sıhhatimizi bozmak suretiyle, sıhhatimizi ve zamanımızı da değerlendirmemiş oluruz." ifadelerini kullandı.  

"Değerlerimizi de inkıraza uğratacak söz ve davranışlardan uzak kalmalıyız"

"Biz kendi değerlerimizi de inkıraza uğratacak söz ve davranışlardan uzak kalmalıyız." diyen Müftü Genç, "Başkasını taklit ederek terakki bilemeyiz, ilerleyemez, haysiyetimizi ve şerefimizi koruyamayız. Manevi değerlerimiz içerisinde, birlik ve bütünlük içerisinde, değerlerimizi inkıraza uğratmadan yaşamalıyız ve değerlerimizin altına dinamik koyacak, örseleyecek davranışlardan uzak durmamız gerekir." diye konuştu.

"Geçmiş yılın muhasebesini yaparak yeni yıla girmeliyiz"

Geçmiş yılın muhasebesinin yapılması gerektiğini dile getiren Genç, "Geleceğe ait müspet ne kadar planlamamız varsa yapacağız. Faydalı mı, zararlı mı, nasıl bir ömür geçirdiğimizi yeniden değerlendirmemiz gerekir. Kuru taklitten de uzak kendi değerlerimiz içerisinde malımızı, mülkümüzü, bünyemizi ve sıhhatimizi israf etmeden yeni yıla planlı, programlı bir şekilde girmeliyiz diye düşünüyorum." şeklinde konuşmasını tamamladı. (Nihat Kanat - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir